Berta Sándor

Elégedetlenek a Facebookkal a felhasználók

Kétség sem férhet hozzá, hogy jelenleg a Facebook a legnépszerűbb közösségi oldal, azonban ettől még a regisztrált tagok egyáltalán nem elégedettek a szolgáltatás minden funkciójával.

Ez derült ki a 2011 American Costumer Satisfaction Index (ACSI) E-Business Report nevű anyagból, aminek készítői azt vizsgálták, hogy az internetezők mennyire elégedettek a különböző online platformokkal és szolgáltatásokkal. A Facebook a megszerezhető 100 pontból csupán 66-ot kapott. Ugyan ez két ponttal több, mint a tavalyi eredmény, azonban ez is csak az utolsó helyre volt elegendő. Mindez egyben azt is jelenti, hogy annyira elégedetlenek az emberek a Facebookkal, hogy az oldal azt kockáztatja, a regisztrált tagjai más szolgáltatásokhoz vándorolhatnak. "Teljesen egyértelmű, hogy jelenleg a Facebook a király ebben a kategóriában és csak a Google taszíthatná le a trónjáról" - jegyezte meg Larry Freed, a jelentés készítője, utalva a Google+ bemutatkozására.

A szakember azt állítja, hogy a közösségi portál sikere elsősorban a monopolhelyzetének köszönhető. A két pontos javulás azt bizonyítja, hogy a szolgáltatás ugyan pozitív irányba változott, de ez a folyamat nagyon lassan megy végbe. Ezzel szemben a Facebook önmagát egy egyszerű, gyors és innovatív szolgáltatásként állítja be, ami ráadásul rendkívül komolyan veszi a felhasználói visszajelzéseket. "A tagjaink több mint a fele keresi fel naponta a honlapunkat. Folyamatosan bővítjük az ajánlatunkat azért, hogy az embereknek a legjobb tapasztalatokat kínálhassuk" - érveltek a platform üzemeltetői.


A felhasználók leginkább a Wikipediával elégedettek, 100 internetező közül 78 nyilatkozott így. A második helyen a YouTube található 74 ponttal. A MySpace kapcsán nem tudták mérni az ügyfelek elégedettségét, mivel nem volt lehetőség egy megbízható eredmény kimutatására. A portáloknál és keresőknél a Google az első 83 százalékkal, ez három százalékkal jobb a tavalyi eredménynél. A második helyen a Bing végzett 82 százalékkal (2010-ben 77 százalék), míg a negyedik helyezett Ask.com 80, az ötödik Yahoo 79, a hatodik MSN 78, a hetedik AOL pedig 75 százalékot szerzett.

A híroldalaknál a FoxNews.com az első 82 százalékkal, az ABCNews.com a második 77, az USAToday.com pedig a harmadik 76 százalékkal. A CNN-nél ez az arány 74, míg a The New York Times esetében 73 százalék. Az utolsó helyen a The Huffington Post található 69 százalékos eredménnyel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Crane #12
  Valóban lehetne átláthatóbb, és felhasználóbb barátabb a Facebook. Bőven van mit rajta dolgozni. De aki fikázza, annak csak azt tudom mondani, hogy csináljon jobbat, és futtassa be annyira, mint amennyire most fut a Facebook.
  Mert azért ez nem olyan pikk-pakk, és készen van dolog. És téves elképzelés az is, hogy egy kocka írta az egész Facebookot. Főleg ezért van az, hogy egy-egy részen másképpen vannak a dolgok, mert nincs rendesen összehangolva a programozók munkája, és ezen tényleg erősíteni kéne, mert Google most valóban komoly kihívást adott.
  Ami meg a Facebook használatát illeti: Akinek nem tetszik, ne használja. :) Aki meg használja, az vegye a fáradságot és olvassa el a Adatvédelmi útmutatót még mielőtt össze-vissza el kezd mindent megosztani.
 • duke #11
  sosem irok sms-t, pont azert mert olyan kurva bonyolult a szamjegyekkel beirni.
 • Rotyoka #10
  Mert szerinted ki a faszom tudná az egészet leprogramozni, a szomszéd karcsi bácsi? Annyi buták vagytok hogy csoda, hogy tudtok levegőt venni..
 • shenmuedc #9
  Mit vártok? Egy kocka írta az egészet persze hogy átláthatatlan egy átlagembernek. Csodálkozom is hogy ilyen népszerű.
 • thsanyi5 #8
  Végre. Már kezdtem azt hinni, hogy csak én vagyok elégedetlen a keresőjével és az érthetetlen rendszerrel. Félek küldeni valamit mert nem tudom ki/kik láthatják majd.
 • Tetsuo #7
  Azt azert ismerd el, hogy ergonomiaja az nincs is.
 • Zombee #6
  Nem átláthatatlan, ellenben a keresője egy hulladék.
 • Rotyoka #5
  Hát elég debilnek kell lenned, hogy nem látod át pedig nem bonyolultabb mint egy sms-t megírni 2 embernek.
 • duke #4
  "Elégedetlenek a Facebookkal a felhasználók"

  Hat ezt nem csodalom. Csinaltam egy kamu profilt, hogy kiprobaljam, megis milyen. Hat ez egy rakas szar. Kovethetetlen, atlathatatlan, osszevisszasag. Ha hozza szolok valamihez, akkor nehez megalapitani, hogy az csak a sajat profilomon latszik, vagy valakinek szemelyesen megy, vagy megosztottam a fel vilaggal. Nem csoda, hogy az az amerikai kepviselo multkor a felvilaggal megosztotta a peniszet. :)
 • B0nFire #3
  Ha van még néhány email címed, amire szeretnél sok spamet, akkor írd ide azokat is nyugodtan, felvesszük mindet a listába!