Gyurkity Péter

WP7 alatt jön a HTC Eternity

A HTC újabb készülék piacra dobását tervezi, ezúttal a Windows Phone 7 platform alatt, az ősszel érkező Mango támogatásával. A Nokia eközben folytatja online és offline üzleteinek bezárását.

Egy német weboldalon bukkant fel az első kiszivárgott kép a gyártó legújabb készülékéről, amely várhatóan Eternity néven érkezik majd. Ennek alapján az érdeklődők egy meglehetősen nagy, ám többé-kevésbé a már megszokott jellemzőkkel megjelenő okostelefonra számítanak, amely a szoftveres oldalon is kínál majd valami újat.


A képből, valamint egyéb részletekből kiindulva arról írnak, hogy a készülék érintőképernyője 4,7 hüvelykes lesz, ehhez pedig olyan technológiák társulnak majd, mint a HDMI és a WiFi. A processzor egyetlen magra épül, ám ennek órajele 1,5 GHz, a listán pedig egy elülső 1,5 megapixeles, valamint egy hátoldali 8 megapixeles kamera is megtalálható. Ez utóbbi páros, valamint a tény, hogy az Eternity alapesetben is támogatja majd az egyelőre WP7 Mango kódnéven szereplő új verziót, arra utal, hogy valóban elérhetővé válik majd a két kamera támogatása, ezzel pedig a Skype és annak videochat szolgáltatása is rögtön képbe kerül. Az okostelefon ősszel jelenik majd meg, egyelőre ismeretlen áron.

A Nokia háza tájáról is érkezett újabb hír, a cég ugyanis folytatja online, valamint hagyományos retail üzleteinek bezárását. Ez májusban kezdődött meg, amikor több európai országban jártak el ily módon, most pedig az Egyesült Királyságban, valamint az USA-ban folytatták a sort. A londoni Heathrow repülőtéren ugyan megmarad a létesítmény, ám egy ottani forrás szerint a cég üzletei a rossz marketing, a csökkenő érdeklődés, a magas becserélési ráta, valamint a szintén magas árak miatt is szenvedtek, így nem meglepő az elhatározás.


A tengerentúlon a cég oldala már az Amazon portáljára irányítja át az érdeklődőket, ezzel egy időben pedig a Nokia egyik üzletágát is értékesítette, mégpedig a brit Synchronica számára. Ezen üzletág egyes szolgáltatóknak biztosított azonnali üzenetküldési és levelező szoftvert, a lépés célja pedig itt is a spórolás volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #9
    "Pont ez az amiert az android nepszerubb mint a tobbi, mert nem koti meg az emberek kezet."
    Inkább amiatt, mert androidos eszközök jóval olcsóbbak, valamint ha rámutatsz egy érintőképernyős telefonra (ahogy választ a júzerek nagy része), jó eséllyel robotos eszközt fogsz ki. Egyébként szerintem felhasználói szempontból a market jóval kényelmesebb megoldás, mint a PC-ről való rátöltögetés, persze warezhoz nyilván nem megfelelő:)

    ProgServ (#7): Pontosan, nekem ez is tetszik legjobban az Android platformban. (Állítólag WP7-nél is engedni/támogatni fogják a homebrew cuccokat, remélem igaznak bizonyul majd.)
  • DjDano #8
    Az SG folyamatosan temeti a Nokiát... Ahhoz , hogy ezt lássuk nem kell elvakultság... Minden bulvár szintű szutyok cikket szó szerint átvesznek! Nokiánál spórolnak, a mai válságos világban evidens, hogy nem lehet 2 kézzel szórni a pénzt, amelyik cég nem racionalizál, halálra van ítélve!
  • ProgServ #7
    Hm, ezt nem tudtam. Ha írok egy saját programot, akkor minden további nélkül...mindenféle regisztráció nélkül lehet deployolni a telefonra?
  • Gerygrey #6
    Azért ennyire nem vészes a helyzet a Marketen. Én több, mint egy éve nyúzom az androidot, de még sose sikerült beleszaladni ilyesmibe...
  • kvp #5
    "Pl azon teljesen meglepődtem, hogy ha mint fejlesztő, feltöltesz egy programot, nincs ellenőrzés...semmi, 3 perc és a marketben van a szoftver."

    Ez semmi, meg az is engedelyezheto, hogy barhonnan telepitsen az ember, nem csak a marketbol. Onnantol foga pedig azt rak fel amit akar. Pont ez az amiert az android nepszerubb mint a tobbi, mert nem koti meg az emberek kezet. Egyebkent ha valaki csak olyan cegtol szarmazo programot rak fel, amit ellenorzott, akkor nagy gond nem lehet. De azert a telepiteskor is kiirja a rendszer, hogy milyen jogokat ker az adott program. Ha egy jatek a telefonkonyvhoz akar hozzaferni vagy hivasinditasi jogot ker, akkor meg lehet gyanakodni... Csak azoknak jo a zart market, akik nem ertenek a technikahoz, de nekik ott van az iphone vagy a wp7.
  • Ferrer #4
    Ebben ugye lesz már copy-paste meg netes kommunikációt lehetővé tevő API? :)
  • fergusonpapa #3
    Hát igen a market az rémes,ez igaz.ezért jobb az almás cuc,hogy windowsé milyen nem tudok itélkezni még nem láttam :)

    én jelenleg is gépröl szedem a cucokat és ugy telóra.Olyanokat amiket nagyon ajánlanak rengeteg forumon(mindenböl a legjobb) Hogy most mennyi virus van telomon?nem tudom :) de szerintem egyse.

    majd meglátjuk mit hoz nekünk eza nagy fejlödés,legalább lesz miböl vállogatni
  • ProgServ #2
    Szerintem lapítanak és várják, hogy ebből mi sül ki. Mást úgy sem lehet tenni.

    Én jobbára programozással foglalkozok. Tegnap néztem, hogy az Android, hogy működik mint rendszer.
    Mit mondjak. Káosz.
    Pl azon teljesen meglepődtem, hogy ha mint fejlesztő, feltöltesz egy programot, nincs ellenőrzés...semmi, 3 perc és a marketben van a szoftver.
    És a Market nem meglepő módon tele van hello worlddel is.

    Ez a jobbik eset, a rosszabbik, hogy keylogger, vírusos alkalmazás....bármi felkerülhet, a Google sza_rik rá.
    Júzer aki meg megveszi a 19 900Ft-os olcsós Vodás telóját, örül neki, hogy lett okostelefonja, és okos módon letölt 20 keyloggert, meg mindenféle adatvadász programot miközben ő azt hiszi, hogy csak játszik, vagy fotózgat.

    Hát ehhez képest az iPhone és W7-es rendszer fényévekkel jobb. Még Nokián is. :D
  • fergusonpapa #1
    elvakult nokiások,remélem olvassák a cikket.