MTI

Bővül a Telekom szolnoki T-City programja

Városkártyával és városőrzővel bővíti a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. két éve működő T-City programját Szolnokon - jelentette be Pataki Róbert, a társaság vezérigazgató-helyettese csütörtökön a Tisza-parti városban az önkormányzattal közösen tartott sajtótájékoztatón.

Tájékoztatása szerint a T-City CityPass városkártya különféle szolgáltatások elérését teszi lehetővé például a közlekedésben. A Jászkun Volánnál - mint elfogadó partnernél - ugyanis összvonalas bérlet, kismamabérlet és időlapú menetjegy vehető a segítségével. Emellett a városkártya a Szolnok egyes intézményeiben kedvezményre jogosító hűségpontok gyűjtésére alkalmas; pontokat például helyi kulturális programok látogatójaként vagy hulladék környezetbarát elhelyezőjeként lehet kapni. A kártya felmutatása a Magyar Kedvezményhálózattal szerződött partnereknél kedvezményes vásárlást biztosít.

A T-City városőrzőt a program eddigi területén, a szandaszőlősi városrészben alakítják ki a közbiztonság javítása érdekében Ennek lényege, hogy a városrész több pontjára a be- és kivezető utakat monitorozó berendezéseket telepítenek. Ezek automata üzemmódban a nap 24 órájában képesek az előttük elhaladó járműveket rendszámuk alapján azonosítani és róluk fényképfelvételt készíteni. Csak akkor használják fel őket, ha a területen rendkívüli esemény vagy bűncselekmény történik, és ezek az adatok a hatóságok munkáját segítik.

Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester a program elmúlt két éve kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a T-City program sikere az üzleti, az önkormányzati és a civil szféra jó együttműködésének köszönhető. A város lakosai sokat nyertek azzal, hogy elsőként találkozhatnak a Telekom több innovációjával - tette hozzá. A 2009-ben indított T-City a Magyar Telekom és Szolnok közös, többéves fejlesztési és innovációs programja. Ennek keretében két év alatt hét sikeres tesztet bonyolítottak le, ilyen volt a pánikgomb használata az idősek körében, a rádiófrekvenciás azonosítással működő iskolai beléptetési rendszer, a térfigyelő, valamint az otthonőrző kialakítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!