Berta Sándor

Tábla PC-kkel jelentkezik a Sony is

A japán szórakoztató elektronikai cég érdeklődését is felkeltette a tábla PC-k piaca, ezért úgy döntött, hogy ősszel több modellt is piacra dob. A készülékek operációs rendszere az Android 3.0 lesz.

A Sony új termékei várhatóan az év második felében jelennek majd meg. A tábla PC-k kódneve Tablet S1 és S2. A vállalat az Apple példáját követné és a különböző online tartalmaival töltené meg az eszközöket. A társaság már most is üzemeltet egy PlayStation-platformot, valamint játékokat és zeneszámokat árul a Qriocity nevű szolgáltatásán keresztül. Emellett van egy elektronikus könyvboltja, amit szintén elérhetnek majd a leendő S1- és S2-tulajdonosok. A széles tartalomkínálat mindenképpen előnyt jelent majd a vállalat számára a konkurenseivel szemben. S akkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy van egy hollywoodi filmstúdiója, valamint egy zenei cége is. Mindezek ellenére az elmúlt években a Sony nem tudta megközelíteni az iTunes sikereit.


Suzuki Kunimasa kezében a S1

Az első Sony tábla PC-k prototípusait Suzuki Kunimasa alelnök mutatta be Tokióban. Az S1 körülbelül akkora lesz, mint az iPad és 9,4 collos érintőképernyővel rendelkezik majd, míg az S2 kihajtható lesz és két kijelzővel látják el. Az egyes képernyők átmérője 14 cm (5,5 coll) lesz. Mindkét készüléken Android 3.0 fut majd. Az S1 elsősorban otthoni használatra lesz ajánlható, míg az S2 a sokat utazóknak lehet hasznos segítőtárs. Mindkét modellt ellátták WLAN-modullal és 3G-s modemmel, továbbá virtuális billentyűzettel. Az S1 rendelkezik infraporttal, így akár a Sony Bravia televíziók távirányítójaként is használható, a cég azonban hangsúlyozza, hogy a tábla PC más szórakoztató elektronikai eszközökkel is együttműködik. Ebben segíthet a DLNA-kompatibilitása, aminek köszönhetően tartalmak oszthatók meg az egyes készülékek között.


A Sony konkrét műszaki adatokat ugyanakkor nem árult el. Az üzemidővel kapcsolatban csak annyi vált ismertté, hogy az több óra lehet. További információkat egy külön honlapon jelentetnek majd meg. Érdekesség, hogy Suzuki már idén januárban a CES-en bejelentette, hogy szeretnék megszerezni a tábla-PC piac második helyét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)