Berta Sándor

Késnek az Asus és a HTC androidos tábla PC-i

Tajvani lapértesülés szerint több héttel is csúszhat a két gyártó termékeinek piacra dobása. A késés oka a Japánban történt katasztrófák nyomán kialakult súlyos helyzet, ami kihat a beszállítókra.

Eddig a felhasználók nem sokat érezhettek a Japánt sújtó katasztrófák utóhatásaiból, hiszen volt annyi készlet a gyárakban, ami biztosította a termelés folytonosságát. Azonban most már mind az Asust, mind a HTC-t komolyan érinti, hogy egyes üzemek nem tudnak teljes kapacitással dolgozni, emiatt hiány van alkatrészekből és ezért akár több héttel is csúszhat az Android 3.0-s verziójával szállított Eee Pad Transformer, illetve Flyer fantázianevű tábla PC-k megjelenése.

center>
Asus Transformer
A Digitimes tudósítása szerint az Asus Transformer készülékei várhatóan csak április végén, vagy május elején lesznek kaphatók a boltokban, először a 16 gigabájtos, később pedig a 32 gigabájtos modell érkezik majd. A HTC Flyer esetében csak annyit lehet tudni, hogy a korábbi hírnek megfelelően az eszköz várhatóan az idei esztendő második negyedévében jelenik meg, de ez talán csak a tajvani piacon lesz tartható. Míg a szigetországban április végén találkozhatnak a vásárlók a HTC első tábla PC-jével, addig Európában a Flyer bemutatkozására alighanem május közepéig várni kell majd.

Mindkét készülék esetében az akadozó alkatrészellátás jelenti a legnagyobb gondokat, különösen a kijelzők gyártásában vannak fennakadások. Emellett a másik probléma az, hogy a Google közel sem nyújt olyan komoly támogatást az Androidra programokat készítő fejlesztőknek, mint amit korábban ígért, illetve amit a szakemberek elvárnának. Emellett vannak más háttérokok is, az egyik például az, hogy a Motorola Xoom eladási számai Tajvanon messze elmaradnak a várttól.

center>
HTC Flyer
Egyébként a Digitimes már március elején arról számolt be, hogy a konkurens gyártók az iPad 2 nagy sikere és erős felszereltsége miatt várhatóan módosítani fogják termékeiket. A cikkből ugyanakkor nem derült ki, hogy tajvani vagy amerikai cégekről van-e szó. A DRAMExchange elemzői már március közepén rámutattak, hogy a Japánt sújtó katasztrófa áremelkedést és alkatrész-ellátási zavarokat okozhat. Később felmerült, hogy az iPhone 5 bemutatása is késhet az események miatt. Majd ezt követően a Nokia jelentette be, hogy némi fennakadás lehet a termékek kiszállításában. Április elején a német hightech vállalatok már azt közölték, hogy Európában is érezhetők a Japánt sújtó katasztrófa utóhatásai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!