Berta Sándor

A második negyedévben érkezik a HTC Flyer

Bár korábban komoly csodálkozást váltott ki, hogy a HTC ragaszkodik tábla PC-jénél a 7 colos formátumhoz, a tajvani vállalat kitart a döntése mellett és bízik a sikerben.

A cég első tábla PC-je elsősorban nem az Apple iPad, hanem a Samsung Galaxy Tab ellenfeleként érkezhet majd. A korábban megjelent információk alapján a kijelző felbontása 1024 x 600 pixel, kiegészítői közé tartozik az 1,3 megapixeles elülső és az 5 megapixeles hátoldali kamera, a HSPA- és a DLNA-támogatás, valamint a HDMI-kimenet. Új adat, hogy a korábban tervezett az 1 GHz-es és egymagos Qualcomm MSM8255 chip helyett processzora egy 1,5 GHz órajelű, szintén egymagos Qulacomm chip.

"Az eszközt úgy optimalizáltuk, hogy akkora és olyan súlyú legyen, mint egy könyv" - nyilatkozta André Lönne, a HTC németországi, ausztriai és svájci régióért felelős vezetője. Lönne elmondta, hogy direkt döntöttek az egymagos chip alkalmazása mellett, mivel jelenleg nem megoldott a mobil szoftverek több magra való optimalizálása. A Flyer nem az Android 3.0-s, hanem 2.3-as verziójával érkezik és a gyártó által kifejlesztett Sense kezelőfelületet használja.


A szakember kiemelte, hogy a Flyer a hozzá mellékelt különleges tollnak köszönhetően tűnhet majd ki a többi táblagép közül, hiszen így digitális jegyzettömbként is használható lesz és valódi papíralternatívaként tekinthetnek rá a vásárlók. A toll lehetővé teszi a rajzolást is, ugyanakkor Lönne elismerte, hogy a képernyő a valódi kreatív munkához kicsi. Az igazi felhasználási terület éppen ezért a megbeszélések, bemutatók alatti jegyzetelés lehet, ezenkívül kifejezetten ajánlható minden olyan alkalmazáshoz, amelynél digitális aláírásokat használnak.

A tajvani gyártó vezetői egyébként úgy gondolják, hogy a 7 colos méret nem hátrány, inkább előny, mivel így a fogyasztók egy valóban hordozható eszközt kapnak, ami bármely zsebbe belefér. Ugyanez nem mondható el a 10 colos modellekről. A 7 colos képernyő miatt az emberek úgy érezhetik, hogy egy zsebkönyvet olvasnak és ez élményt jelenthet a számukra. A 7 colos kijelzőhöz való ragaszkodás különösen azért érdekes, mert az Apple és a Hewlett-Packard után nemrég a Samsung is bejelentette: nem készít több 7 colos tábla PC-t. Ugyanakkor a Dell, az Asus és az Archos ilyen méretű eszközöket mutatott be az idei Mobil Világkongresszuson.


Fontos hangsúlyozni, hogy a HTC nem üzleti célú tábla PC-ként tekint a Flyerre, hanem egy olyan modellként, amely - az iPadhez hasonlóan - egy átfogó funkciócsomagot kínál az embereknek és akár szórakoztató elektronikai eszközként is megállja a helyét. Utóbbit támasztja alá, hogy a készülékbe integrálták az OnLive játék-streamszolgáltatást. A Flyerből a HTC még az év vége előtt másfél milliót szeretne értékesíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • smv #5
    7 col...
  • Gerygrey #4
    "A korábban megjelent információk alapján a kijelző maximális felbontása 1024 x 600 pixel"

    Hogyhogy maximális? CRT képernyője van, aminek állítható? :)
  • Globalmaster #3
    jah...

    ----

    De egyébként hogy lehet vele jegyzetelni? Miközben írsz, a kezed rajta van a képernyőn, ettől oda is kerül virtuális tinta; NEM?
  • Zoliz #2
    És van aki megveszi ezt, mert nem tudja hova rakni a pénzét
  • sanyicks #1
    "s a DLNA-támogatás modul" LOL? dlna-hoz mióta kell modul? Az egy protokoll, egy szoftver... HTTP-re nem akarnak modult csinálni? :D