Berta Sándor

Nem készít több 7 colos tábla PC-t a Samsung

A hírt a dél-koreai gyártó mobilrészlegének vezetője jelentette be. A Samsung ezzel csatlakozott az Apple-hez és a Hewlett-Packardhoz. A pontos méret azonban még nem eldöntött.

A vállalat tavaly dobta piacra első tábla PC-jét Galaxy Tab néven, ezt 7 colos érintőképernyővel láttak el. A dél-koreai társaság vezetői azóta összegezték a tapasztalatokat és úgy döntöttek, hogy a jövőben kizárólag nagyobb méretű készülékeket terveznek és készítenek. Won-Pyo Hong, a Samsung mobilrészlegének vezetője a Pocket-Lint hírportálnak azt mondta, hogy a tábla PC-knek sokkal nagyobbaknak kell lenniük a jelenlegi 7 colos kijelzővel ellátott modelleknél. Ezt támasztja alá, hogy az új Galaxy Tab már 10,1-es kijelzőt kapott. Hong hozzátette: az már biztos, hogy a leendő eszközöket 7 colosnál nagyobbra tervezik, de azt még nem döntötték el, hogy pontosan mekkora méretűek lesznek.


Samsung Galaxy Tab 10.1

A bejelentés különösen azért érdekes, mert számos gyártó, például a Dell, az Asus, az Archos és a HTC is 7 colos tábla PC-ket mutatott be a barcelonai kiállításon. Ugyanakkor azt nem lehet tudni, hogy ezek a cégek is felhagynak-e a 7 colos modellek gyártásával. A Samsung mindenesetre az Apple példáját követi.

* A bejelentés egyébként különösen azért érdekes, mert például a HTC is kifejezetten a Galaxy Tab ellenfelének szánja a Flyer kódnevű új tábla PC-jét. Emellett az is érdekes, hogy a tábla PC-gyártók egy része ezzel a lépéssel az okostelefon-trendet követi, hiszen az utóbbi készülék esetében figyelhető meg a érintőképernyők méretének folyamatos növekedése. A Samsung Galaxy S II például már 4,27 colos kijelzőt kapott.

A hír kapcsán még mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a néhány nappal ezelőtt bejelentett HP TouchPad is már nem 7, hanem 9,7 colos multitouch érintőképernyővel érkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #8
    Én jobban bíznék egy Osiris Helyesírás-ban.

    A col egy l, ahogy már JL666 is rámutatott...
  • DanielT #7
    Az okostelefon pedig az ingzsebbe is, ha már a hordozhatóság a cél. 960x640-es képernyőn tökéletesen böngészek tenyérben, nem kell egy "hordozható" eszköz amit csak téli ruházatban lehet "kényelmesen" hordani/használni.
  • opeca #6
    Olyan ez mint az első CD méret, a szabványt úgy lőtték be - állítólag - hogy ami a philipses nagyfőnök zsebében elfért az volt a megfelelő, vagyis inkább annál nagyobb nem lehetett:)
  • narumon #5
    Részemről egyetértek velük a 7" az túl kicsi szerintem is, túl közel van a telefon mérethet. viszont 10-11"- nál sem kellene nagyobb (nekem). Ettől még gondolom volt lehet rá piaci igény (bár akkor nem tudom miért szüntetik meg)
  • BCS pixel #4
    feleslegesen bonyolítani kell mindent, ezért kell két l-el írni a collt
  • Cat #3
    Szerintem ez hibás döntés volt a Samsung részéről, mert pont a hordozhatósága volt a Galaxy Tab előnye. Az iPadot nem viszik magukkal az emberek mindenhova, a Tab pedig még pont befér a kabátzsebbe.

    "Amúgy elég nagy blama a colt 2 l-lel írni"
    Angolok eggyel, németek kettővel írják, mi pedig 100% hogy a németeken keresztül vettük át.
    Angol-magyar elektronikus informatikai szótár <- keress rá ebben a hüvelyk szóra
  • sasamadár #2
    15 colos tábla pc-ket a népnek!
  • JL666 #1
    ha ez a vacak 150 ropi, akkor egy 10 colos mennyi lesz? 200?

    Amúgy elég nagy blama a colt 2 l-lel írni, főleg a főcímbe nagybetűvel. Ráadásul az ebbe a boxba beépített helyesírás ellenőrző is aláhúzza!

    col