Gyurkity Péter

Facebook-mámorban a HTC

Egyszerre két okostelefont is bemutatott a HTC, amelyek külön Facebook-gombbal érkeznek, a közösségi portál használóinak nagyobb kényelme érdekében - saját táblájukból tekintélyes mennyiséget adnának el.

A most bejelentett két okostelefon a trendiség jegyében Chacha, illetve Salsa néven jelenik meg, hardveres jellemzőiket illetően többnyire megegyeznek, bár a kijelző, illetve néhány technológia terén eltérnek majd egymástól. Az Android operációs rendszer azonban szintén fontos közös vonás, itt a Gingerbread verzióra támaszkodnak.


Balra a HTC Chacha, jobbra a HTC Salsa

Az Android mellett mindkét telefonon 600 MHz-es Qualcomm processzor, 512 MB RAM, microSD-bemenet, 5 megapixeles hátoldali kamera autófókusszal, elülső VGA-webkamera, valamint 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth 3.0, illetve HSPA-támogatás kapott helyet, ezt pedig digitális iránytű, gyorsulásmérő és microUSB-port egészíti ki. A Chacha 2,6 hüvelykes érintőképernyővel (480 x 320 pixel felbontással), valamint QWERTY-billentyűzettel és GPS-támogatással érkezik, míg a Salsa 3,4 hüvelykes kijelzőt kapott (azonos felbontással), GPS nélkül. Mindkét készülék a második negyedév során jelenik majd meg.


HTC Flyer

Ami a gyártó saját tábláját illeti, itt már kiszivárogtak a konkrét tervek, már ami a remélt eladási adatokat és eredményeket illeti. A 7 hüvelykes kijelzővel szerelt Flyer nemrég mutatkozott be a nagyközönség előtt, ám a cég rögtön másfél millió példányt szeretne értékesíteni (még az év vége előtt), ez pedig azt jelentené, hogy csak ezen megoldás 102 millió dollárt hozna számukra. Ez a legutóbbi negyedév 3,3 milliárd dolláros eredménye mellett nem tűnik nagy számnak, ám mégis kedvező rajtot jelentene, emellett pedig állítólag két további változat is megjelenik majd még az idén.

A Flyer szintén a második negyedév során bukkan majd fel, bár akkor már a 10 hüvelykes riválisok egész hadával lesz kénytelen megküzdeni - meglátjuk, milyen eredménnyel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuckyX #15
    Elmondom drága barátom, hogy ár/arány kategóriában az iphone a legrosszabb választás.
  • archrodney #14
    Köszönjük Emese!
  • archrodney #13
    Nekem még hiányozna egy YouTube gomb... :/
  • viasz #12
    Képzeld, nem a fészbúkkal van bajom, hanem avval a baromsággal, hogy külön gombot csinálnak neki....
    Egy fészbúk ikon a többi közt nem pont ugyanolyan jó?
  • BlueGold #11
    " microSD-bemenet, 5 megapixeles hátoldali kamera autófókusszal, elülső VGA-webkamera, valamint 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth 3.0, illetve HSPA-támogatás kapott helyet, ezt pedig digitális iránytű, gyorsulásmérő és microUSB-port egészíti ki." Ezek küzül vajon mi hiányzik a iPhone 4 ?
  • farxis #10
    Nagy xar! fos műanyag htc! Az iphone sokkal jobb! ez csak egy gyenge utánzat!!!
  • fergusonpapa #9
    ne saját nézeted alapján itélj,hidd el h siker lesz,épp fb kockák miat.

    A képet megoszttotam és már sokan azt kérdezték hol lehet kapni..
  • maxy182 #8
    Hogy lehet Androidos telót kiadni GPS nélkül? Elvileg kötelező bele GPS-t rakni...

    Szubjekt: Nevetségesek ezek a fészbúk telefonok... Nagy bukta lesz...
  • NEXUS6 #7
    Hát igen, de ezek a specifickók is viszonylag elég gyenguszok. Pár éves nem túl égbekiáltó árú telók ugyan ezt, vgy jobbat mutatnak. Pl Samu Wave S8500
  • Ferrer #6
    Éljen a Facebook! A konzervatívok meg bekaphatják.