HENT hírlevél

Szűri a torrent kifejezésekre adott találatokat a Google

Elsőként az automatikus befejezések rendszerét szigorította meg a Google a decemberben bejelentett kalózkodás elleni intézkedések sorában. Néhány napja a kereső nem ajánl fel automatikus találati lehetőséget, ha a felhasználó a torrent kifejezést tartalmazó szavakat gépel be.

2010 decemberében jelentette be a Google, hogy bevezet bizonyos kalózkodás elleni technológiai megoldásokat, amelyek megkönnyítik majd a jogérvényesítést, módosítják a hirdetési mechanizmust és a legális szolgáltatásokra mutató linkeket helyezik előtérbe. Közölték, a jövőben akadályozni fogják, hogy a kereső által felajánlott automatikus befejezésekben a kalózkodáshoz szorosan kötődő fogalmak jelenjenek meg.

Ez utóbbi rendszer néhány napja már működik, igaz, jelenleg elég véletlenszerűnek tetsző szűrést használ. A keresés során automatikus befejezést felajánló ún. Autocomplete szolgáltatás nem mutat többé semmilyen szókombinációt, amely a torrent kifejezést tartalmazza. Ilyenformán a felajánlott lehetőségek közül szűri a BitTorrent, a uTorrent vagy az Ubuntu Torrent kifejezéseket. Bár nem tartalmazzák a torrent szavakat, szűrik továbbá a Rapidshare és a Megaupload neveit is.

A január 27-i állapot szerint azonban a rendszer továbbra is automatikus befejezést ajánl, ha a felhasználó olyan BitTorrent kliensek nevét kezdi begépelni, mint a BitComet és a Vuze, és továbbra is automatikusan segíti a keresést, ha a 4shared, a HotFile, a MediaFire vagy épp a The Pirate Bay kifejezéseket kezdi beírni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rapid81 #31
    Kismillió egyéb kereső létezik. Altavista, Yahoo, Heureka, Bing... Egyébként meg léteznek kimondottan torrentek keresésére létrejött oldalak is, mint például torrentsearch, torrentkereso, bla, bla... Én azt bírom, amikor valaki fel akar menni például a f@szbúkra vagy valamilyen oldalra, és begépeli a gugliba, hogy "facebook.com" és ott nyom rá. Az ilyeneknek minek Internet?
  • Mike at home #30
    na jól van
    már azt hittem a google fel akarja adni az első helyét a keresők között
  • Balumann #29
    Jaj nee, nem fogja kiegészíteni automatikusan a torrent, meg más warezhez leginkább kapcsolódó szót? Be fog csődölni a gúgli XD
    Amúgy én a torrentz.eu -t szoktam használni, sok oldalon keres egyszerre (köztük van a piratebay, btjunkie, alivetorrentz, és még nagyon sok oldal). Sajnos isohunt viszont nincs benne.
  • gothmog #28
    Azaz! És talál hozzá cd-keyt, fullversion downloadot meg cracket is.
  • Rotyoka #27
    A magyar ember az iwiwre és a facebook ra is a googleban keres rá...

    Nézd meg meg a Google év vége összefoglalóját
  • Garrett27 #26
    Nálam is azóta van net, és pontosan ugyanezt tapasztalom. Azelőtt nem volt ennyi szemét, reklámmal vagy "hoax"-szal teli link, most a google akármire ki tudja írni az elsők között, hogy "download" ezt meg azt, ami átirányít a fizetős usenext-es hülyeségekre. Kínomba egyszer már beírtam aids erre első linkek közt kidobta: "download aids". Biztos párosította a szörnyen okos keresőmotorja az elmentett keresett szavakat. Ennyit a google-ról...
  • wraithLord #25
    Ez mondjuk igaz. Viszonylag ritkán tpb-zek, de akkor legtöbbször pont túl van terhelve a keresője.
    Ha másra gondoltál, akkor passz, ezenkívül nem volt vele bajom.
  • jackoneill90 #24
    A torta (szóköz nincs a vége után) szóra sem ad keresési ajánlatot, azzal mi lehet a bajuk?
  • RecoPhile #23
    Én már elégszer használtam tpb kereső rendszerét... elég is volt. Nagyobb sikerrel találom meg google-al amit keresek, mint tpb keresőjével...
  • vato loco #22
    Hát ja. Még a "k. anyád"-ra is kiad 3 oldalt, ahol tuti fent van, akár prgt, akár filmet keresel. :)