Gyurkity Péter

Jön a Blackberry Storm 3

Újabb készülékről rántották le a leplet a jól értesültek, akik ezúttal részletes hardveres listával, valamint a fontosabb változások kiemelésével is szolgáltak. A cég nem tart attól, hogy a táblák terjedése hatással lenne az okostelefonokra.

Egy beszámolóból kiderül, hogyan is módosul a RIM népszerű készüléke, a szöveges információ mellett pedig képek is megjelentek a tervezett újdonságról. A Storm 3 eszerint komoly versenyzőként léphet színre a csúcskategóriás okostelefonok szegmensében, minden bizonnyal a játékokra is nagy hangsúlyt helyezve.

A telefon 3,7 hüvelykes, 800x480 pixel felbontást támogató érintőképernyővel érkezik, amely alatt opcionális trackpad is helyet kap majd. Az 1,2 GHz-es processzor mellett 8 GB-os belső tárolóegységet, valamint OpenGL ES 2.0 technológiát támogató grafikus chipet találunk a felsorolásban, emellett pedig megemlítik a magnetométert és a gyorsulásmérőt, amelyek kibővítik a meglévő funkcionalitást. Szót ejtenek továbbá az 5 megapixeles kameráról, amely 720p felbontású videók rögzítését is lehetővé teszi, valamint arról, hogy a fejlesztés egyelőre Monaco és Monza kódnéven szerepel, amely nyilván változni fog a várhatóan szeptemberi megjelenés előtt.

A fenti jellemzők mellett a teljes listában megtalálható a microSD-csatlakozó, a Bluetooth 2.1 + EDR, a 802.11 a/b/g/n WiFi, a 3G mobil hotspot opció, a Blackberry 6.1 operációs rendszer, valamint az 1230 mAh-ás akkumulátor. Más forrásból pedig ezzel egy időben arról olvashatunk, hogy a RIM nem számít negatív piaci hatásokra a tábla PC-k gyors terjedése kapcsán, vagyis szerintük nem fordulhat elő, hogy ez hátrányosan befolyásolná az okostelefonok iránti keresletet, azok forgalmát. Ez mindössze a meglévő noteszgépek és netbookok esetében következhet be, amely őket nem érinti, így bizakodva néznek a jövőbe.

A cég a második negyedév során tervezi piacra dobni saját PlayBook tábláját Ázsiában, amely a CES alatt kedvező visszhangot váltott ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!