Gyurkity Péter

Befutott a Blackberry Dakota

Bár a Research In Motion főként a PlayBook névre keresztelt táblával váltott ki elismerést a CES látogatói és az elemzők között, most újabb okostelefonnal jelentkeznek, amely a zászlóshajó titulust is kiérdemli.

A Blackberry Dakota ugyanis igencsak kellemes hardveres listával jelenik meg, ezeket pedig a Blackberry OS 6.1-es verziója egészíti majd ki, amint a készülék elérhetővé válik a különböző szolgáltatók kínálatában - nyilván elsőként az észak-amerikai vásárlók számára.

Az első jelentések szerint quad-band GSM és tri-band UMTS támogatással indul az említett felsorolás, ehhez pedig 2,8 hüvelykes érintőképernyős kijelző társul 640 x 480 pixel felbontással, továbbá a már megszokott QWERTY-billentyűzet, 768 MB memória, 4 GB-os belső tárolóegység, illetve két kamera, amelyek közül a hátoldali példány egy 5 megapixeles változat lesz. Természetesen a 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth, valamint a microSD támogatás sem jelent majd gondot, a könnyű és kényelmes kapcsolódási lehetőségek érdekében.

A kinézettel, vagyis a készülék külsejével kapcsolatban leszögezhetjük (legalábbis a most megjelent képek alapján), hogy ez elsősorban a Bold esetében megismertre hajaz, a telefon vastagsága például 10,5 mm, ami pedig a funkcionalitást és a kényelmet illeti, itt érdemes megemlíteni az olyan részleteket, mint a HD-felbontású videók rögzítése, NFC támogatás, 3G Mobile hotspot funkció, gyorsulásmérő, illetve egyéb érzékelők.

Arról sajnos még nem jelent meg információ, hogy a Dakota mikor és milyen áron lesz majd kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PoWeReDbyChAoS #4
    Annyi különbséggel, hogy ha ez van a zsebedben akkor nem a kutyák támadnak meg, hanem az orkok ;)
  • fergusonpapa #3
    uristen de ronda
  • pasi29uk #2
    kb mint egy nagy szelet rántotthús a zsebemben...
  • Bordapapa #1
    Náááááájsz!