Gyurkity Péter

Felbukkant a Blackberry Storm 3

Felkerült a világhálóra az első állítólagos kép a Storm harmadik generációjáról, amelytől a gyártó RIM minden bizonnyal azt várja, hogy végre komoly sikereket arasson a végfelhasználók között - eddig ez nem jött össze.

A képet megjelentető BerryReview saját forrásra hivatkozva számolt be az újdonságról, amellyel kapcsolatban azonban sem várható árat, sem pedig hozzávetőleges megjelenési dátumot nem tudtak közölni. A nevét elhallgatni kívánó személy mindössze annyit árult el, hogy a készülék 3,7 hüvelykes kijelzőt kap - ez nagyjából a képről is kiderült -, illetve hogy 8 GB belső memóriával érkezik majd.

Az okostelefon támogatja a Wi-Fi technológiát, feladata pedig (több mint valószínű) a végfelhasználói szegmens meghódítása, vagy legalábbis komoly sikerek elérése lesz. A Research In Motion (RIM) számára eddig éppen az jelentette az egyik legnagyobb gondot, hogy ezen a téren még mindig nem sikerült áttörést elérniük, és miközben a vállalati szegmenst nagyon is jól lefedik saját fejlesztéseikkel, a fogyasztók valahogy nem tudtak megbarátkozni a nekik szánt változatokkal (avagy a cég nem tudott előállni valami igazi vonzó variánssal, amely felvehetné a versenyt az iPhone és társaival).


BlackBerry Storm 3 és BlackBerry Torch 9800

Annak ellenére, hogy a napokban a vállalat kellemes meglepetést okozott üzleti eredményével, az elemzők többsége még mindig szkeptikus esélyeiket illetően a végfelhasználói szegmensben. Nagyon úgy tűnik, hogy itt továbbra sem tudják tartani a lépést a többiekkel, egyesek szerint pedig teljesen feleslegesen próbálkoznak, hiszen ez nem is jöhet össze. A RIM ezzel kapcsolatban viszont úgy reagált, hogy az okostelefonok piaca még mindig gyerekcipőben jár, így szinte minden lehetséges.

A vita tehát még egyáltalán nem dőlt el - kíváncsian várjuk, hogy mi rejtőzik a kép mögött, valóban készülnek-e a harmadik generációval, és ha igen, annak milyen esélyei lesznek a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)