Berta Sándor

Elutasították Paul Allen szabadalomsértési beadványát

Az ügyet tárgyaló bíróság nem fogadta el a szakember korábbi cégének, az Interval Licensingnek az Apple, a Facebook, a Google és más amerikai óriáscégek ellen benyújtott keresetét.

Mint ismeretes, Paul Allen augusztus végén négy szabadalma megsértése miatt perelt be közel egy tucat IT-céget. Azonban most az AOL, az Apple, az eBay, a Facebook, a Google, a Yahoo és a YouTube mellett a Netflix, az Office Depot, az Office Max és a Staples is fellélegezhet. Az ügyben eljáró Washington állambeli bíróság ugyanis elutasította a beadványt. A Groklaw nevű blog által nyilvánosságra hozott döntés szerint Marsha Pechmann bíró pusztán formai okokra hivatkozva nem fogadta el a dokumentumot. Pechmann kifogásolta többek között, hogy a felperes nem elég pontosan írta le, hogy a vállalatok mely termékekkel vagy szolgáltatásokkal sértették meg a szabadalmi jogait. Így ennek hiányában a testület csak találgatni tudott.

Mindez azt jelenti, hogy a bíró gyakorlatilag helyt adott a Google, a Youtube és az AOL korábbi beadványainak, amelyben azt kérték, hogy a túl homályos vádak miatt a bíróság ejtse az ügyet. Az 57 éves Paul Allen szerint a 11 vállalat jogsértő módon szerezte meg az Interval Research nevű cégtől négy levédetett ötletét, majd ezeket felhasználták saját fejlesztéseikben. A négy szabadalom alapvető fontosságú az internetes keresők és az online piaci, illetve hirdetési platformok működése, valamint a szöveges, az audio- és a videofájlok kezelése szempontjából.

Pechmann ugyanakkor nem zárta le az ügyet, hanem haladékot adott Allenéknek. Amennyiben az Interval Licensing december 28-ig pontosítja a keresetét, úgy a per folytatódhat. David Postman, Allen szóvivője a The Wall Street Journalnak úgy nyilatkozott, hogy a kért pontosítások csupán technikai jellegű dolgok és a multimilliárdos mindenképpen folytatni fogja a küzdelmet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!