Napi Online

A Telekom megveszi az Externet ADSL üzletágát

A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt eladja ADSL üzletágát az Externet Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyrt. a Magyar Telekomnak.

A tőzsdén jegyzett Externet az ADSL (széles sávú internet) piacon tapasztalható kedvezőtlen folyamatok és a kedvezőtlen gazdasági környezet hatására döntött az üzletág eladása mellett - közölte az Externet a BÉT honlapján pénteken. A megállapodást november 30-án írta alá az eladó és a vevő, amit az Externetet finanszírozó Commerzbank Zrt. 2010. december 1-jén hagyott jóvá. A tranzakció a megállapodás szerint 2011 márciusának közepén történik meg.

Az Externet igazgatósága stratégiaváltásról is döntött: a jövőben a partnerekkel kialakított kapcsolatokra építve, elsősorban nagy lakossági szolgáltatókkal együttműködve folytatja a lakossági szolgáltatások értékesítését, ugyanakkor erősíti jelenlétét az üzleti kommunikációs szolgáltatások terén.Az Externet részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forognak. A papír a csütörtöki kereskedést 480 forinton zárta. Azoknak az ügyfeleknek, akik nem élnek a szolgáltatóváltás lehetőségével, az Externet továbbra is biztosítja az ADSL szolgáltatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!