MTI

Externet-Enternet: lehetséges a nyereség növelése

Elsősorban a nyereség növekedését várja a távközlési piacon 6-6 százalékos részesedéssel rendelkező Externet Nyrt. és Enternet Zrt. a későbbi összeolvadástól - közölte Bauer Róbert, az Enternet Invest Zrt. igazgatóságának elnöke az MTI-vel.

Hozzátette: egyenként évi hárommilliárd forint forgalmú cég egyesülését készítik elő. A tőzsdén jegyzett Externet Nyrt. a BÉT honlapján a napokban jelentette be, hogy együttműködési megállapodást írt alá az Enternet Invest Zrt.-vel.

Bauer Róbert tájékoztatása szerint az együttműködés keretében bejelentett közös irányítás ideiglenes, azt fúzió követheti. Hozzátette: ennek részleteiről - a tárgyalások befejezéséig - további információt nem közölnek. A hivatalos bejelentés szerint az egyesülési megállapodást még az év végéig aláírhatják az után, hogy a kölcsönös átvilágítás és a lehetséges szinergiák feltárásának eredményeként kidolgozzák a kötelező érvényű megállapodás részleteit.

A fúziót a tulajdonosok mellett az érintett bankoknak is jóvá kell hagyniuk. A két cég vezetői megállapodtak abban is, hogy harmadik személlyel a fentiekhez hasonló tárgyú tárgyalásokat, egyeztetéseket kizárólag közösen folytatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!