MTI

Nyereséges volt 2013-ban az Externet

Az Externet Nyrt. 19 millió forint adózott eredménnyel zárta a 2013-as évet, míg az előző évben még 158 millió forint vesztesége volt - közölte a társaság.

Az alternatív internetszolgáltató cég árbevétele az előző évhez képest 4 százalékkal nőtt, 589 millió forintot ért el. Üzemi eredménye is javult, 43 millió forint lett a 2012. évi 158 millió forint veszteség után. A társaság 2014-ben további növekedésre számít a 2013-ban megkezdett kutatás-fejlesztési tevékenységre és az ennek mentén megvalósult innovatív beruházásokra alapozva.

Az Externet az idén további beruházásokat tervez, így az év első negyedévében már megjelent a kábelszolgáltatók piacán is a jelenlegi DSL-alapú internet szolgáltatás mellett. Az év további időszakában saját mikrohullámú hálózatának fejlesztését, illetve az eddig vezetékes szempontból ellátatlan területeken további saját hálózat kiépítését tervezi az ország különböző régióiban. Az idén várhatóan virtuális szerverszolgáltatással is bővíti termékportfólióját.

A vállalat folytatja és bővíti együttműködését a Vodafone Magyarországgal is. A két szolgáltató tavaly írt alá megállapodást vezetékes telefonszámok mobiltelefonszámokra történő átirányításáról. Az együttműködés közel tízszeres forgalomnövekedést eredményezett az Externet hangüzletágában a közlemény szerint. Az Externet emellett aktívan keresi a lehetséges akvizíciós célpontokat, illetve piaci konszolidációs lehetőségeket. A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "T" kategóriájában jegyzik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!