MTI

Az Externet belép a kábelnet piacra

Országszerte mintegy száz településen vezeti be kábelinternet-szolgáltatását az Externet Nyrt. - közölte a távközlési szolgáltató.

A tájékoztatás szerint az Externet összesen tíz, másodpercenként 10 és 120 megabit közötti letöltési sebességű lakossági és üzleti kábelinternet-csomaggal jelenik meg a piacon. A közlemény idézi Lévay Örsöt, az Externet Nyrt. vezérigazgatóját, aki elmondta: mivel az elmúlt évek adatai szerint évről évre növekszik a kábelinternet-előfizetések száma, illetve az elérhető fogyasztói kör, a meglévő ADSL, a mobilinternet és a vezetékes telefon szolgáltatásaik mellett ezen a területen is versenyképes ajánlatokkal igyekeznek kiaknázni a lehetőségeket.

Az elmúlt tíz évben Magyarországon évente átlagosan 14 százalékkal nőtt a vezetékes internet előfizetések száma, amely az utóbbi években elsősorban a kábelnet szolgáltatások növekedésének volt köszönhető - olvasható a tájékoztatásban. A szegmensen belül a kábelinternet-előfizetések száma tíz év alatt évente átlagosan 31 százalékkal bővült, a szerződések száma 2013 végén már meghaladta az 1,1 milliót - írja az Externet. Eközben az ADSL-előfizetések száma, a jelentős felívelést követően az utóbbi években zsugorodni kezdett, a kapcsolt vonalas, illetve ISDN-előfizetések pedig szinte teljesen kiszorultak a piacról.

Az Externet Nyrt. részvényei 2008 májusa óta forognak a Budapesti Értéktőzsdén, a társaság a tavalyi évet 589 millió forintos árbevétellel és 215 millió forintos adó, kamat és értékcsökkenés-leírás előtti (EBITDA) eredménnyel zárta - olvasható a tájékoztatásban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!