Berta Sándor

Jól fogy a Galaxy Tab, erősít az Apple

A Samsung október óta világszerte 600 000 darabot adott el a Galaxy Tab Androidos tábla PC-jéből. A hírre egy új iPad-gyártó üzem beindításával reagált az Apple beszállítója.

A 7 colos kijelzővel rendelkező Galaxy Tabot szeptember elején mutatta be a dél-koreai gyártó és jelenleg már a világ 30 országában, Ázsiában, Amerikában és Európában egyaránt kapható. Az eszközből az októberi piacra dobása óta összesen 600 000 darab talált gazdára. 30 000 készüléket Dél-Koreában értékesítettek, pedig ott csak november 14 óta kapható az SK Telecom távközlési szolgáltató hálózatában.

A Korea Herald nevű újság tudósítása szerint Shin Jong-kyun, a Samsung mobil részlegének vezetője már szeptemberben úgy nyilatkozott, hogy az idei esztendő végéig sikerül elérni az 1 milliós eladási mérföldkövet. Ehhez nagyban hozzájárulhat az is, hogy a tábla PC ára folyamatosan csökken, a kezdeti 800 euró helyett már kevesebb, mint 650 euróért megvásárolható.


Balra az iPad, jobbra a Galaxy Tab

Bár az eladási számok még jócskán elmaradnak az Apple iPad hasonló adataitól, azért a Steve Jobs vezette amerikai társaságnak nem árt odafigyelnie dél-koreai riválisára. Az iPadből áprilisi piacra dobása óta világszerte körülbelül 7,5 milliót adtak el; kétmillió készülék az első 60 napban talált gazdára, míg 80 nap elteltével már sikerült átlépni a 3 milliós eladási határt. A 16 gigabájtos, csak WLAN-modult tartalmazó iPad-modellek ára 500 euró, míg a 64 gigabájtos, WLAN- és UMTS-modulokkal egyaránt rendelkező típusoké 800 euró.

A samsungos hírre azonnal reagált az Apple partnerének számító Foxconn, amely a DigiTimes értesülései szerint az egyik Chengduban található üzemét máris átállította az iPadek sorozatgyártására. Csak itt naponta 11 000 iPad készíthető. Kérdés persze, hogy önmagában a termelés fokozásával megállítható-e a Galaxy Tab térhódítása. A Samsung tábla PC-je ugyanis telefonfunkciókkal, integrált webkamerákkal és flash-támogatással rendelkezik és úgy tűnik, hogy e szolgáltatások bőven kárpótolják a felhasználókat az iPadénél kisebb kijelzőért.

Sikerével a Galaxy Tab lett a világ leggyakrabban Androidos tábla PC-je. A Samsung képviselői elmondták: egyes régiókban olyan nagy a kereslet az eszköz iránt, hogy komoly problémáik vannak az újabb szállítások biztosításával. Dél-Koreában jelenleg még nem kapható az iPad, a november 30-tól elérhető készülékre eddig több mint 40 000 előrendelés érkezett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JL666 #52
    telefonálni lehet vele?
  • narumon #51
    Hmm ebben az a furcsa, hogy ezt eddig is tudta ez volt a push szolgáltatás. A háttérben lévő skype furcsa, hogy nem tud nálad üzenetet fogadni, engem még hívni is tudnak egy háttérben levő skypeon :o
    (Vagy tényleg nagyon elebszélünk egymás mellett vagy nem tudom.)
    A buy gomb nyomkodását ugyanannyira művelem mint bármely okostelefonos tulaj, legyen az windows, iOS vagy android.
  • sanyicks #50
    Azért fáj mert szar.

    Szép példa, van egy tartalék jó öreg celeroncs 1,2ghz-s gépem.
    youtube flash linuxon: 240p is röcög, 360p már diavetítés közeli, 480p arról már nem is beszélek
    h264 módban és ugye a h264 jóval fejlettebb kódolás, jóval jobb minőséggel.
    240p sima, 360p egész jó, 480p is tűrhető...
    és vinfoson is van szép különbség, persze nem ekkora.
  • Papichulo #49
    "Nem tudom, tudom miért fáj egyeseknek a flash? Eddig is kiszolgálta amit kell és ez után is."
    Ami jopar embernek faj, hogy az adobe az szinte kizarolag a windows-os fejlesztest kepes ugy ahogy szintentartani. Mobil platformokra nagyon keson adja ki a lejatszokat, melyek unoptimalizaltak. Az Apple termekein meg mar evek ota egyszeruen flash kozepkor van. A browser fagyasok tobb, mint felet a flash plug-in okozza. Ezekutan ertheto, hogy az Apple okoszisztema tagjai miert elegedetlenek a termekkel.
    Mindez egyebkent meg azert is szegyenteljes az Adobe reszerol, mert az OSX alacsony piaci reszesedesehez kepest a ceg software-eladasainak fele ezen a platformon keletkezik.
  • passatgt #48
    abban a hozzászólásban nem votl semmi irónia és szarkazmus, tehát most a flash pártját fogtam, ha esetleg nem vetted volna észre:)
  • Major #47
    OFF: HTML5? Hol van az még? Egyesek folyamatosan evvel dobálóznak, pedig marhára még nincs véglegesítve. Kb. 5 böngésző 5 féleképpen támogatja és jeleníti meg. Nem tudom, tudom miért fáj egyeseknek a flash? Eddig is kiszolgálta amit kell és ez után is.
  • 5c0rp330n #46
    ugy tunik csak a lenyeg nem esett le. egyik 3rd party program (ertsd: nem beepitett, mail pl nem ilyen, az sztem mehet multitaskingban illetve pl barmilyen cydia-s rendszerszintu cucc is, de semelyik appstore-on kaphato vagy barmilyen apple altal jovahagyott utolag telepitheto program nem tud es nem is tudhat ilyet) sem megy multitaskingban semmilyen modon, ugyhogy ne is hasznald ezt a szot tobbet, mert ilyesmirol szo sincs. a programokat a hatterbe tudod tenni, de a hatterben nem tudnak semmit csinalni (egy hatterbetett skype nem tud uzeneteket fogadni, egy hatterbetett videolejatszo nem tud videot lejatszani, egy hatterbetett filekezelo nem tud fileokat masolni, egy hatterbetett letolto/torrentkliens nem tud a hatterben letolteni, egy hatterbetett BARMILYEN program nem tud SEMMIT sem csinalni, csak 1-2 alapszolgaltatason at (mint amilyen a background audio) ugy csinalni mint ha valamit csinalna, de valodi multitaskingrol szo sincsen - csak hogy legyen nemi fogalmad arrol hogy a twitteres peldan kivul korulbelul milyen szinten vagy bekorlatozva mielott ilyen szintu hulyesegeket beszelsz. tobb szot erre nem is fecserelnek, eddig is mintha a falnak beszeltem volna. komolyan mintha egy informatikai analfabetanak kene magyaraznom, mondjuk az apple termekek jellemzo felhasznaloi pontosan ilyenek szoval nincs min csodalkozni. ne is akard megerteni hogy mi az a rendes multitasking, tul bonyolult, inkabb menj vissza a homokozoba es kattints az appstore-ban a "buy"-ra minden lofasz progira, az meg remelhetoleg megy, jobs-nak is csak erre kellesz.
  • 5c0rp330n #45
    vegre egy igazi erv, nem csak olyan fecsges mint hogy 40% cpu vs 10% cpu
    tobbet nem is vartam toled. es a legrosszabb az hogy meg mindig nem veszed eszre hogy ki van mosva az agyad. olyan dolgokrol probalsz okitani amirol fogalmad sincs csak az altalad balvanyozott balfasz (jobs bacsi) azt mondta es akkor biztos igaza van pedig KIBASZOTTUL nincs.
  • narumon #44
    pl ilyen "komoly" dolgokra alkalmatlan: "can’t update your Twitter, IM, or RSS the way Apple’s own Mail app can."

    Nebassz. Ez really komoly. Mailt eddig is updatelte rendesen (most is csinálja) twitter kliensből is van olyan ami multitasking és megy, de valóban megint én vagyok a hülye hogy leállok "vitázni" valakivel akinek a fontos dolog a twitter üzenete, és ráklikkelni valóban nehéz. Amik nekem fontosak azok mennek multitaskban (ha utánanézel akkor szerintem a te általad kivánt programokból is találsz multitaskingos változatot) igo szépen megy multiban, skype is, mail is.
  • passatgt #43
    az fasza akkor