Berta Sándor

Telefonálás Wimax-hálózaton át

A Broadcom arra számít, hogy a következő években kialakul az akár LTE- vagy Wimax-hálózatokban is használható okostelefonok piaca. A vállalat éppen ezért vásárolta meg a Beceem Communicationst.

A 316 millió dolláros tranzakcióra már mind a két cég vezetői rábólintottak, a hivatalos átadás-átvétel várhatóan jövő márciusig lezárul. A Beccem Communicationst 2003 októberében alapították és a Long Term Evolution (LTE), valamint a Wimax szabványokat támogató chipeket fejleszt. A kaliforniai társaság az első Wimax-chipszállítók egyike volt, jelenleg pedig úgynevezett duál üzemmódú chipsetek tervezésével foglalkozik, amelyek egyaránt használhatók az LTE- és a Wimax-rendszerekben. Ezek a megoldások 200 Mbit/s-os maximális adatátviteli sebesség elérését teszik lehetővé.

A Beceem vonzotta a piaci szereplőket, elsősorban az Intel Capitalt, a Docomót, az NEC-t, a Samsung Venture Investmentet és a Mitsui Investmentet, amelyek eddig több mint 100 millió dollárt fektettek be a cégbe. A kommunikációs vállalat áprilisban bejelentette, hogy a tőzsdére készül, ezzel még érdekesebb lett a lehetséges befektetők számára.

Scott Bibaud, a Broadcom alelnöke közölte: a Beceem indiai és amerikai fejlesztőinek átvételével jelentősen korábban dobhatják piacra az LTE- és a Wimax-termékeiket. "Örülünk annak, hogy az innovatív technológiáikat a mi termékportfóliónkhoz csatlakoztatták és ezáltal ezek a technológiák elérhetővé válnak az ügyfeleink számára is" - mondta a szakember. Bibaud hozzátette: arra számít, hogy az LTE- és a Wimax-kompatibilis okostelefonok 2014 előtt nem hódítják meg a piacokat. Addig azonban szeretnének piacvezető pozíciót szerezni az okostelefonokhoz készített egychipes, duál üzemmódú megoldások területén.

Surendra Babu Mandava, a Beceem vezetője szerint saját termékeik és a Broadcom 2G-s, illetve 3G-s technológiáinak ötvözése lehetővé teszi az mobilhálózatok üzemeltetői számára, hogy a korábbi szabványokkal lefelé kompatibilis 4G-s rendszereket építsenek, vagy alakítsanak ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!