Gyurkity Péter

Jönnek a HTC Windows Phone 7 mobiljai

A gyártó komoly terveket dédelget: egyszerre öt új mobiltelefont akarnak piacra dobni, amelyek a Windows Phone 7, illetve az Android operációs rendszer alatt futnak majd - a szegmens 5 százalékát akarják megszerezni.

Egyszerre több hír is felbukkant a cég terveiről, illetve a várható új készülékekről. A sort az Észak-Afrikáért és Közép-Ázsiáért felelős igazgató nyilatkozata nyitotta meg, ő ugyanis arról beszélt, hogy már a jövő hónapban megérkezhetnek az újdonságok, ezek révén pedig az okostelefonok piacán akár 5 százalékos részesedést is szerezhetnek - tavaly ilyenkor még csak 1,8 százalékot mondhattak magukénak.

A HTC elsőként két új modellről rántotta le a leplet, ezek sorrendben a Desire HDés Desire Z. Ez utóbbi meglehetősen nagy, 4,3 hüvelykes érintőképernyővel érkezik, külseje a HD2-re hajaz, az USB és a fejhallgató jack dugója alul található. Az első beszámolókban megjegyzik, hogy a hangerőt szabályozó gombokat a jobb oldalon láthatjuk, míg a legtöbb hasonló fejlesztésen ezek baloldalon helyezkednek el.


Ami a Desire HD-t illeti, itt szintén 4,3 hüvelykes érintőképernyő, 8 megapixeles kamera, 768 MB RAM, 1,5 GB-os belső tárolóegység, illetve 1 GHz-es processzor kapott helyet - Dolby Mobile, HSPA+ és 802.11n Wi-Fi támogatással.

Az újonnan érkező készülékek sorában hármat már biztosan ismerünk, ezek a Shubert vagy HD3 (HD7), a T8788 vagy Surround, valamint a Mozart. A HTC Mozart részleteiről a WMPoweruser oldalon olvashatunk, itt 3,7 hüvelykes WVGA Super LCD érintőképernyő, 1 GHz-es Qualcomm QSD 8250 processzor, 512 MB ROM és 576 MB RAM, 8 GB-os tároló, 8 megapixeles CMOS kamera, valamint LI-PO 1300 mAh akkumulátor szerepel a listán.


A PocketNow ezzel egy időben a HTC 7 Trophy okostelefonról számolt be, amelyről elég keveset tudunk, bár több hivatalos dokumentumban is megemlítették - állítólag a HD 7-hez képest kisebb képernyőt, eltérő gombokat és csatlakozókat kap majd.

Ennyi minden várható a gyártó háza táján. Sok még az ismeretlen részlet, így az elkövetkező hetekben további információk bukkanhatnak majd fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • toarpad #8
    HTC Desire HD-val kapcsolatban mi a véleményetek ? Megéri pl. karira kéri ? Vagy akkor már iPhone 4 ?
  • Inquisitor #7
    AZ MS nagyon elszabta anno, hogy a saját telefonjaival nem várták meg a 7-es rendszert. Na meg nem kellett volna szoftveresen szénné butítani. Most mások szépen befoglalják az általuk elvesztett (vagy meg se nyert) piacot is. :)
    Nem tudom, nekem pl. a HTC EVO 4G nem telefon méret már ... borzasztóan nagy.
  • who am I 7 #6
    Szerintem 3.8coll bőven elég kijelzőnek...Hogy ne is legyen kicsi, meg ne is legyen nagy, de praktikus legyen..afölött szerintem már fölös.Akkor inkább vegyen egy padot..ha annyira számít, hogy minél nagyobb legyen.
  • asysoft #5
    Én max kabátzsebben tudom elképzelni a HD2-t, nadrágom zsebében nagyon nem. Hiába jó bámulni a hatalmas kijelzőt, ha hordozásra kerül a sor, visszaüt a dolog...
  • Darth Sith #4
    Én használtam desire-t meg HD2-t is, mindkettő elfér a zsebben. Bár attól függ, ki mihez szokott, aki pl kicsit nokia-hoz, annak fura lesz egy HD2 méretű telefon.
  • Professzore #3
    Egyáltalán nem.
    Szerintem már a Desire is az a méret, amit zsebben nem tanácsos hordani.
  • Terra #2
    A cikk sok pontatlan informaciot tartalmaz(Desire Z leirasa pl), es a cim alapjan egy WP 7 rol szolo cikket varna az olvaso...

    Ertheto, hogy nem sok informacio all rendelkezesre eddig, de ha a kulfoldi szaklapok ossze tudnak hozni cikkeket, akkor nektek is sikerulne...
  • TomFace #1
    A Desire HD nagyon foglalkoztat, bár kicsit tartok tőle, hogy egy ekkora készüléket mennyire kényelmes zsebben hordani a mindennapokban.