Gyurkity Péter

A Microsoft boltja is Androidra vált

Csak két olyan telefon maradt a kínálatban, amelyek a Windows Mobile szoftverre épülnek.

A Microsoft mobilos szoftverének lassú, fokozatos haláláról már többször is írtunk, bár a cég hivatalosan még nem jelentette ki, hogy valóban a kukába szánják a platformot – értelme azonban nem nagyon van a folytatásnak, hiszen az Android hatalmas előnye, valamint a windowsos telefonok sikertelensége ezt vetíti előre. A jelek szerint már saját online boltjukban is felismerték ezt.

Az óév búcsúztatásával egyszerre 2 telefon is távozott a Microsoft amerikai internetes üzletéből, ahol már jó ideje árulnak különböző mobilos kütyüket – ellentétben a hazai bolttal. A megmaradt kínálatban mindössze 5 készüléket látunk, ezek közül azonban csak 2 támaszkodik a cég saját operációs rendszerére, vagyis már itt is többségben vannak az androidos megoldások. Egészen pontosan a HP Elite x3 és az Alcatel Idol 4S típusról van szó, amelyek támogatása folytatódik, bár elsöprő sikert egyik sem aratott a piacon. A HP ígéretet tett arra, hogy 2019-ig folytatják a terjesztést, míg az Alcatel a kedvezményes, mindössze 169 dolláros árral igyekszik elcsábítani a vásárlókat (vagy kiszórni a megmaradt példányokat, ez nézőpont kérdése).

A listából immár hiányzik az Acer Liquid Jade Primo, valamint a Liquid M330. Előbbi még a Windows Mobile megjelenésével egy időben bukkant fel a piacon, mint egy zászlóshajó, leginkább a Continuum funkció támogatását emelve ki. Ennek révén a telefont egy monitorhoz csatlakoztatva PC-ként is használhattuk, ehhez dokkolót, valamint további kiegészítőket is kínáltak. A másik típus viszont kifejezetten a vékonyabb pénztárcával rendelkezőknek szólt, a maga 99 dolláros árával és Snapdragon 210 chipjével, ám szoftveres frissítésekre egyik változatnál sem került mostanában sort – az eredeti, 1511-es verzió támogatása pedig éppen ezekben a napokban ér véget.

Kérdés, hogy meddig húzza még a Windows Mobile, könnyen lehet, hogy már ebben az évben megszületik a hivatalos bejelentés, de ezt még nem tudhatjuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MiQ #5
    ... ez ismét egy kattintás vadász cím ;) az SG már egy ideje így nyomja! Semmivel sem jobbak a bulvár sajtónál >:)
  • zola2000 #4
    "Használok Androidot is, de egyszerűen az UI a közelébe se ér a W10M"

    Mi bajod az UIval? Olyan "launchert" töltesz le amilyent akarsz.
  • Gauge #3
    Szomorú, hogy ez történt. Bárminnyire utálom az MSt, a W10m igenis jó rendszer volt. Használok Androidot is, de egyszerűen az UI a közelébe se ér a W10M.

    Viszont a hír pontatlannak tűnik. A microsoft store nem vált androidra, maximum az mösszes ms app elérhetővé válik (ez egyébként már jóideje így van kivéve talán egy-két app-ot). A szerző kérem, hogy pontosítson, mert ez így álhír.
  • Zotya84 #2
    Azokra már nincs támogatás, a Lumia 640-men meg szombaton frissült legutóbb a 1703, így a build .850-re váltott.
    Utoljára szerkesztette: Zotya84, 2018.01.10. 14:48:59
  • wraithLord #1
    "...a kukába szánják a platformot..." :D
    Ki nem jelentették, de nagyon úgy néz ki.