Gyurkity Péter

Nem kap több frissítést a Windows 10 Mobile

Az Insider program is lezárul, így csak biztonsági foltozásokra számíthatunk.

A mobilos szegmens fő fejleményeit követők számára az utóbbi egy évben egyértelművé vált, hogy a Microsoft feladta a küzdelmet, a jövőben pedig a Windows 10 Mobile teljes távozása is felmerülhet. A jelek szerint ez valóban így lesz, már az Insider program sem kap új frissítéseket.

Brandon LeBlanc, a program egyik illetékese, aki amúgy is viszonylag aktív szerzőnek számít a hivatalos blogon, a napokban saját Twitter-lapján közölte, hogy az Insider programon belül már nem számíthatunk új verziókra. Ez egyaránt érint mind a Fast, mind pedig a Slow kategóriát, vagyis a Windows 10 Mobile valóban leáll a Redstone 2 verziónál, amely a tavaly tavasszal elkészült Creators Update változatot jelenti. Ezt a tervek szerint az őszig támogatni fogják, vagyis biztonsági jellegű frissítéseket mindenképpen elérhetővé tesznek majd a felhasználók számára, ám új funkciók megjelenésére gyakorlatilag nulla az esély.

A kommentelők közül néhányan a korábbi bejegyzéseket hozták fel kritikaként, amelyek annak idején még az új verziók várható megjelenéséről szóltak. LeBlanc erre úgy reagált, hogy az új termékbejelentések végrehajtása nem az ő részlegük feladata, ezért erre nem tud mit mondani, de erre nincs is különösebben szükség, hiszen ez eddig látottak amúgy is teljesen tisztázzák a helyzetet. A reményt ugyan némileg fenntartja a különböző mobilos, pontosabban az összehajtható készülékekkel kapcsolatos szabadalmakról szóló korábbi értesülés, eszerint a cég talán mégis dolgozik a mitikus Surface Phone típuson, eddig azonban ezt nem kommentálták.

A Microsoft minden bizonnyal kivonul a területről, otthagyva azt a két nagynak, az Apple és a Google párosának, hogy az asztali (és a még újabb hordozható és háztartási kütyük) szegmensében nyalogassa sebeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #4
    En remenykedem meg.:)
    Nekem bejon a wp.....
  • ugh #3
    "kiesett a tablet piacról"
    Ez konretan baromsag.
    Attol, hogy a windowsos tableteket nem o gyartja meg windows van rajtuk amit konretan licenszel toluk a gyarto es beleepiti az arba.
    Akinek valamilyen szintu munkara kell tabi az valami windowsos tabot, hibridet, dokkolos cuccot vesz.
    A chromebook-ok egy vicc. A ines tabok hulladekok de a chrome bookok nem azok.
    Gratulalok latom egyikkel se sikerult meg osszefutni.
    Egy android asztallal fos alkalmazadokkal.
    A windowsos tabikon meg asztali windows van arra meg azt raksz fel amit akarsz vagy elbir vele a hardver.
    Konkretan hasznaltam 2011-es maxot rajta.

    Utoljára szerkesztette: ugh, 2018.02.02. 08:13:55
  • CairoJack #2
    A Microsoft kiesett a teló piacról, kiesett a tablet piacról (oké, ott a Surface, ami egy igazán zseniális eszköz, de nem lesz néptermék a negyed milla pluszos árával, olcsóbb kategóriás wines tabletek meg alig vannak, ami van, az is hulladék).
    A Store lényegében 4-5 év alatt 0 fejlődésen ment át, az alkalmazáskínálat szintén a nulla felé közelít. Tehát 2010 és 2017 között az MS elérte, hogy visszajutott oda, ahonnan indult, hogy lényegében egyedül a desktop szegmensben egyeduralkodó, és releváns. Ugyanakkor ahogy te is mondtad, maga a szegmens kezdi elveszíteni a jelentőségét. Mondanám még a notebook-okat, de már ott is kezdenek utat törni maguknak az alternatív eszközök, a Chromebook-ok és társaik.

    Jelen állás szerint az MS kva nagy pácban van, már ami a jövőt illeti. Most végső kétségbeesésükben próbálkoznak a Win10 ARM emulációval, de szerintem az is egy bukó project lesz.

    Egész egyszerűen életképtelen a Win 10 modern felülete (nyilván 5-10 év alatt életképessé lehet tenni, de 5-7 éve is pont ezt mondtuk), az asztali meg már nem megkerülhetetlen, és egyre kevésbé lesz az.

    Jobb szoftvereket kéne gyártaniuk. Szebbeket, jobban használhatóbbakat, produktívabbakat, testre szabhatóbbakat, és talán el kellene kezdeni nem telibe szni az emberek igényeit, véleményét.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2018.02.01. 22:09:40
  • takysoft #1
    Az egy dolog, hogy az asztali szegmensben a Microsoft verhetetlen. For historical reasons...

    De sajnos maga az asztali szegmens nem verhetetlen. "What is a computer?" ugye...

    Szóval ez így nem fénys jövő.....