MTI

Bíróság előtt az Apple árulója

Ma kezdődik a kaliforniai bíróságon annak az Apple-menedzsernek a pere, akit azzal vádolnak, hogy bizalmas belső céges információkat adott el vállalata távol-keleti beszállítóinak.

A 37 éves Paul Shin Devine a technológiai cég nemzetközi szállítói részlegének egyik vezetőjeként dolgozott 2005 óta, ám a szövetségi hatóságok szerint nem érte be a munkaadójától kapott munkabérrel és juttatásokkal. A beszállítókat érdeklő információk piacra dobásával további hat - dél-koreai, kínai, tajvani és szingapúri - vállalattól kapott rendszeres baksist, összesen több mint egymillió dollárt - jelentette a San José Mercury News számítástechnikai szakportál. Utóbbi tevékenységéért pénzmosással, szélhámossággal és vesztegetési pénz elfogadásával vádolják. Az ügyészség szerint Devine a kémkedésért kapott pénzen egy Adrew Ang nevű Szingapúrban tevékenykedő közvetítővel osztozott, aki hasonló vádakkal néz szembe.

Az Apple igazából csak dadogni tud az FBI és a pénzügyi ellenőrző hatóságok közös nyomozásának eredményeként felderített üggyel kapcsolatban. Stewe Dowling szóvivő csak olyan általánosságokat tudott mondani a San José Mercuy Newsnak, mint hogy az Apple a legmagasabb etikai normák betartásával végzi tevékenységét és zéró toleranciát tanúsít a tisztességtelen viselkedéssel szemben, akár a szervezetén belül, akár azon kívül sérti meg valaki az erkölcsi szabályokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!