Felföldi Beáta

Lumix DMC-FX70 bejelentés

A Panasonic újabb taggal bővítette ultrakompakt termékpalettáját.

A Lumix DMC-FX70 vázába - mely csupán 23 mm vastag - ötszörös átfogású optikai zoomot rejtettek el. A zoom 24 mm-nek megfelelő látószögről indul és 120 mm-ben végződik. Az elmozdulásmentes - akár éjszakai - felvételek készítését képstabilizátor és az objektív nagy különlegessége, az 1:2.2-es kezdő fényerő könnyíti meg. Az új modell 14,1 megapixeles CCD-vel rendelkezik, a gyors működést és feldolgozást a Venus Engine HD II processzor segíti. A feldolgozórendszer különösen ügyel az energiafogyasztásra, hiszen akár 360 képet is készíthetünk a szerkezettel (CIPA szabvány szerint).


A masina bővelkedik az intelligens szolgáltatásokban, mint az egyéni témaprogram meghatározása, az arcfelismerés, a követő fókusz, az expozíció, a zoom és a felbontás kiválasztása. Az FX70 érzékenysége ISO80 és 1600 között szabályozható manuálisan, és zárkésleltetési ideje is figyelemreméltó az 5 ezredmásodperces kioldásával. A gépet egy új funkcióval is ellátták, ami a Motion Deblur névre hallgat. Lényege, hogy elősegíti a bemozdulásmentes képek, valamint a stabil optika megvalósulását.


A Panasonic DMC-FX70 érdekessége, hogy 3 collos (~7,6 cm) képátlójú, 230 000 pixeles érintőkijelzővel látták el. A gép 1280 x 720-as (720p) videók felvételére képes, 30 képkocka/mp sebességgel. A hanggal ellátott filmecskéket AVCHD Lite formátumban tárolja, amik vagy a 40 MB-os belső memórián vagy SD/SDHC/SDXC kártyákon lehet tárolni. A csomag tartozéka még a lítium-ion akkumulátor és a hálózati töltő. Az Amerikában Panasonic Lumix DMC-FX75-re keresztelt gép európai bemutatkozását augusztusra tervezik és fekete vagy ezüst színben lesz megvásárolható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!