Kruza Richárd

Öt új kompaktot jelentett be a Panasonic

Az új típusok kívülről megszólalásig hasonlítanak az elődökre. A látszat azonban csal, mivel néhány lényeges ponton fontos változtatásokat figyelhetünk meg. Érdekességnenk számít a DMC-FT2 kültéri gép, ami külön kategóriát képvisel.

Lumix DMC-TZ10

Ennek a típusnak az evolúciója nem csak az automatikák és a különleges funkciók bővülésére korlátozódik, mivel van néhány valódi újdonság is. A legfontosabb különbség talán a manuális, tehát A/S/M módok megléte, ami miatt kicsit változott a sorozat jellege. Eddig ugyanis igényes, de szigorúan könnyen használható, utazógépnek számított a TZ3 és TZ5, a mostani típus azonban ezek szerint már túlmutat ezen.

Klikk ide!

A gép 25 mm-ről induló, 12-szeres LEICA DC VARIO-ELMAR optikája megegyezik a korábbi típusokéval - ismerve ennek tulajdonságait, ez nem jelenthet problémát. Szokás szerint azonban (sajnos) növekedett a felbontás, ami immár 12,1 megapixel lett.

Új képfeldolgozó áramkör került a gépbe, ami Venus Engine HD II-nek lett keresztelve. A gyártó közleménye szerint az új algoritmusnak köszönhetően a képen található részletek élessége úgy optimalizálódik, hogy eközben a homogén területek nem válnak szemcséssé. Az optikai képstabilizátor is megújult, amit ezúttel POWER O.I.S.-nek kereszteltek, és állítólag kétszer hatékonyabb mint a korábbi verzió. GPS modul is került a TZ10-be, azaz immár helymeghatározásra is használható.

DMC-TZ8

A TZ 10-es olcsóbb verziójában kisebb méretű, 2,7 colos kijelző van, valamint a korábbi, Venus Engine VI képfeldolgozó áramkör dolgozik benne. Egyebek tekintetében megegyezik a nagyobb testvérrel.

Klikk ide!

DMC-FT2

Igazi kültéri strapára szánt gép az FT2: 10 méterig vízálló, porálló és két méter magasságig ütésálló. A rázkódás elleni védelmet azt elnyelő anyagok biztosítják, miközben a lencse is védett, mivel rejtve helyezkedik el a gép házában. Ezen kívül egy kiegészítő lengéscsillapító is védi az optikát, valamint mínusz 10 Celsius-fokig képes képes üzemelni a kisgép.

Klikk ide!

Az FT2-ben 28 mm-es nagylátószögű 4,6-szeres optikai zoomos LEICA DC VARIO ELMAR optika található, melyben a 14,2 megapixeles szenzorhoz a Venus Engine HD II képfeldolgozó áramkör párosul.

DMC-ZX3

Tipikus kiskompakt gépről van szó a ZX3 esetében. Előnyös, hogy 8-szoros Leica zoomoptika 25 mm-es nagylátószögről indul. A fémházas kompaktban nem kevesebb, mint 14,1 megapixeles képérzékelő van, valamint alkalmas AVCHD Lite formátumú videók készítésére.

Klikk ide!

DMC-FX66

A szintén 14,1 megapixel felbontású kompakt gépben a Venus Engine VI képfeldolgozó áramkör dolgozik, ennek köszönhetően bekapcsolás után nagyon gyorsan használatba vehetjük. Az energiatakarékos múködésnek köszönhetően egyetlen feltöltéssel 380 képet lehet vele készíteni. A Leica 5-szörös zoomoptika szintén 25 mm-ről indul, valamint 2,7 colos kijelző található a gépen.

Klikk ide!

Az új típusokkal márciusban találkozhatunk a szaküzletek polcain.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!