Napi Online

Bezárja gödöllői gyárát a Sony

Globális üzleti jövedelmezőség- és gyártáshatékonyság-javítási programjának részeként december végén megszünteti a termelést magyarországi gyártóbázisán a Sony - közölte a Sony Hungária Kft.

A vállalat 11 országot érintő közép- és délkelet-európai kereskedelmi tevékenysége azonban továbbra is Magyarországon marad. Az 1996-ban létrehozott gödöllői üzem blu-ray és DVD-eszközöket gyárt, a Sony a gyártást a hasonló profillal működő malajziai gyárába, Kuala Lumpurba telepíti át. A döntés 540 munkavállalót érint, negyedük szellemi foglalkozású. December végéig mindegyikük munkahelye biztosított, hiszen a gyár mindaddig a jelenlegi kapacitással működik - mondta Németh Sándor, a Sony kommunikációs tanácsadója. A gyárbezárás és a végelszámolás lezárulta közötti időszakban pedig néhány tucat dolgozó biztosítja majd a folyamat befejezését - tette hozzá.

A gödöllői gyár alapanyagainak legnagyobb részét a Sony-csoporton keresztül szerezte be, vagyis beszállítókat nem érint a bezárás, azonban még mintegy 85 főt jelentenek a gyáron belüli különböző szolgáltatásokat nyújtó alvállalkozók által foglalkoztatottak. Az elbocsátandó munkavállalók kötelező juttatásokon felüli pénzügyi támogatásáról a ma kezdődő üzemi tanácsi tárgyalások során születik majd döntés, a társaság emellett minden dolgozó számára karrier-tanácsadási szolgáltatást tesz elérhetővé az újbóli elhelyezkedés segítésére.

A termelés megszüntetése nem Magyarországnak szól, az része a Sony azon telephely-konszolidációs törekvésének, amely során globálisan ötödével csökkenti telephelyei számát - hangsúlyozta Németh.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • teddybear #5
    Új hír! Az Avon is el akar menni Gödöllőről.
  • Csakezmaradt #4
    Lejárt az adókedvezmény.
  • Merces #3
    nem cak megtiltani, hogy tovább forgalmazzon a régióban....sajna ide jutottunk
  • teddybear #2
    Ha Gémesi szavában bízol, homokra és ingoványra építesz. A pasi annyit hazudott már, hogy még saját politikustársai sem bíznak benne.

    Ami a Sonnyt illeti, bojkottálni kéne egy darabig.
  • TeDDyRuSh #1
    És az épületben postaforgalmi elosztóközpont lesz, vagy valami ilyesmi, kb 800 fő alkalmazásával, mondta a polgármester.