Napi Online

A Sony legyűrte az Apple-t

Régóta vár a Sony arra, hogy visszavágjon az Apple-nek azért, mert az vereséget mért rá a hordozható zenelejátszók piacán.

A Sony találta fel a walkmant, ám az Apple iPodja vezette át a fogyasztókat a magnókazettás és cd-lemezes zsebhifik korszakából az internetről letölthető zenék hallgatásának világába. Egy friss teszt szerint a japán cég a "mindent egyben" kínáló asztali számítógépek terén fölénybe került versenytársával szemben. A Sony Vaio JS pc-je veri az e téren tíz éve egyeduralkodónak számító iMac legújabb változatát.

Az ilyen számítógépek sajátossága, hogy alkatrészeiket egybeépítik a képernyővel, ezért kisebb helyen elférnek, kényelmesebb kezelni őket, mint a komputerdobozos gépeket. Mindkét gyártó külön billentyűzetet és egeret ad a termékéhez, amelyek vezetékkel, illetve az iMac esetén anélkül is csatlakoztathatók a képernyőbe foglalt számítógéphez.


Van azonban három nagy különbség a Vaio JS és az iMac között. Az egyik, hogy az előbbi 3 gigahertzes processzort kapott, míg az utóbbi csak 2,66-osat, a másik, hogy a Sony Blu-ray/dvd-lejátszóval együtt kínálja gépét, a harmadik, hogy a Vaióhoz többféleképpen lehet csatlakoztatni a videokamerákat, mint ellenfeléhez. A Blu-ray-berendezés különösen fontos, mivel ezzel egy házimozi teljes értékű, jó képminőséget kínáló központi elemévé válik a Sony számítógépe. Még egy fontos különbség: a Sony a többet kevesebbért kínálja. A Vaio ára 1000 dollárról indul az USA-ban, míg az iMacé 1200-ról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sissy0 #8
    Hogy néz ez ki?! Ez most egy vicc? Ezt az oroszok designolták 20 éve, mert úgy néz ki! LOL
  • nondebr #7
    Legyűrte?
    A cikk írója/koppintója látta a Sonyi és az Apple eladási statisztikáit és üzleti bevételét? Mert, ugye a legyűrés azt jelenti, hogy egy, vagy több téren jelentős fölénybe kerül. Az, hogy elkészítettek 1 vagy több termékvonalat, még nem "legyűrés". Az már igen, ha egy adott időszak alatt a többszörösét értékesítik, mint a konkurrencia. Lásd Zune vs iPod. Mondjuk, az nem legyűrés, hanem alázás.
  • Noffir #6
    A blu-ray tényleg nagyon hiányzik az iMacből. Húzzák-halasztják is majd mindeféle hülye indokkal amíg csak tudják, hogy nehogy konkurense legyen az édibédi iTunesos HD filmletöltéseiknek.

    Nembaj, majd a Psystar! :D
  • Iamzozo #5
    Hát a szépséghiba az az, hogy ez nem a JS, hanem az RT a képen, ez pedig nem kevesebb mint 3300 dollár. Nekem az imac azért jobban tetszik, valahogy egyszerübb. Az xp meg miért ne lenne jó? :) ha akarod akkor meg teszel rá osx-et, némi mutyival. User és vas, szerintem ez számít :)
  • McMac #4
    F@szom az ilyen cikkekbe, mikor nem tudjuk mirol irunk!
    $999, hat persze, E2200 (2,2GHz), es semmi blu ray, a cikkben emlitett vaio az $1450...
    (na meg a 2,4-es imac az $1200, nem a 2,66-os, de ez mar igazan aprosag a fentieket elnezve)
  • Sanyix #3
    Aha ilyenkor nem a vas számít. De máskor meg az :D
  • Kim Basinger #2
    semmit sem ér ha XP fut rajta. Nem a vas számít.
  • heidrich #1
    "Az egyik, hogy az előbbi 3 gigahertzes processzort kapott, míg az utóbbi csak 2,66-osat,"

    Csak mondom, a legnagyobb 24"-es alap iMac procija C2D 2.8 Ghz, de kérhető opcionálisan 3 Ghz-es procival is.

    Én valahogy nem sajnálnám az a 200 dodót egy iMacre, egyrészről sztem nagyon nem szép ez a gép (milyen vastag már??) + nem futtat Mac OS X-et, és ez a legfontosabb...