Napi Online

Gyorsít a Hewlett-Packard

Belopta magát a befektetők szívébe a Hewlett-Packard, árbevétele alapján a világ legnagyobb technológiai vállalata, mivel a vártnál jobb negyedéves adatokkal rukkolt elő és javította éves nyereségvárakozását.

A társaság - a világ legnagyobb pc-gyártója - félmilliárd dollárral, 2,2 milliárd dollárra növelte nettó nyereségét üzleti évének április 30-án végződött második negyedében, az árbevétel pedig 13 százalékkal, 30,8 milliárd dollárra bővült. Az elemzők mindkét esetben kevesebbet vártak.

A HP árbevételének ötödét és az üzemi nyereség harmadát hozó nyomtatóüzletág nyolc százalékkal növelte profitját, ami duplája az első üzleti negyedévben elért bővülésnek. Rácáfolva a szakértők várakozására, mind a lézerprinterek, mind a tintasugaras nyomtatók iránt erős a kereslet, és a cégvezetés arra számít, hogy a szállított mennyiséget tekintve mindkét termékcsoport értékesítése két számjegyű ütemben bővül a következő hónapokban.

A vállalatok megkezdték elhalasztott informatikai fejlesztéseik pótlását, ezt bizonyítja, hogy a HP 54 százalékkal növelte nagy teljesítményű szerver-számítógépei eladását. Ez a folyamat segíthet ellensúlyozni az euró gyengülésének kedvezőtlen hatását, a HP ugyanis árbevétele háromötödét szerzi az Egyesült Államokon kívüli piacokon. A vállalat sokoldalúságának és szigorú költséggazdálkodásának köszönhetően viszonylag épségben vészelte át a válságot. A cég az üzleti környezet javulására építve a korábbi részvényenként 4,37-4,44 dollárról 4,45-4,50-re emelte 2010-11-es üzleti évére adott profitvárakozását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!