SG.hu

Adatkezelő céget vásárol fel a HP

A HP felvásárolja az adatbiztonsági és adatkezelési szolgáltatásokat nyújtó IBRIX vállalatot.

A HP és az IBRIX ma bejelentett megállapodása értelmében a HP felvásárolja a fejlett scale-out, nagy teljesítményű és felhő-számítástechnikai környezetekben adatbiztonsági, rendelkezésre állási és adatkezelési szolgáltatásokat nyújtó, nagyvállalati kategóriájú fájlkiszolgáló szoftverek vezető szállítójaként ismert IBRIX-et.

Az adattároló kapacitás gyakran jelent szűk keresztmetszetet az ügyvitelben a nagyszabású, jelentős adatfeldolgozási kapacitást igénylő alkalmazáskörnyezeteknél. Az IBRIX megoldásaival a nagyvállalatok könnyen és költséghatékonyan tárolhatják a felhasználók által generált óriási adattömeget, de az animációs filmeket készítő stúdiók, például a Pixar és a DreamWorks is az IBRIX megoldásait választották a filmkészítés során keletkező nagy mennyiségű adatok kezeléséhez és tárolásához.

A több tucat petabájtig skálázható megoldásokkal a cégek kézben tarthatják az adatmennyiség robbanásszerű növekedését és a még legkomolyabb kihívásokat támasztó környezetben is biztosítani tudják a szükséges teljesítményt. Az IBRIX Fusion szoftvercsaládjának fejlett adatkezelési képességeivel az adattömeg és teljesítményigény növekedéséhez igazodva, rugalmasan bővíthetik a kapacitást.

A 2000-ben alapított és a HP-t három éve partnerként segítő IBRIX magánkézben működik, központja a Massachusetts állambeli Billericában található. Az 53 dolgozót foglalkoztató cég több mint 175 nagyvállalati ügyfelet szolgál ki a távközlés és a média világában, a szórakoztatóiparban, az olaj- és gázszektorban, az egészségügyben és a pénzügyi szolgáltatások piacán, köztük az AOL-t, a Disney-t, a JPMorgan Chase-t és a Lilly gyógyszergyárat. Az ügylet értékét nem hozták nyilvánosságra.

Az IBRIX szoftverei erősítik a HP pozícióját a scale-out, nagy teljesítményű és felhő-számítástechnikai környezetekben végzett adattárolást és a kötött tartalmak archiválását támogató megoldások piacán. Ez a piac átlagosan 20 százalékkal bővül évente, ami meghaladja mind a NAS-tárolók, mind pedig a külső tárolómegoldások összesített piacára jellemző növekedési ütemet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!