SG.hu

Lefordították a HP szoftvertervezési kézikönyvét

A HP ma Budapesten is bemutatatta a világszerte öt nyelven, köztük magyarul is megjelent "Minőségoptimalizálás, szoftvertesztelés a gyakorlatban" című könyvét, amely a HP több évtizedes tapasztalatát felhasználva a szoftverfejlesztések sikerességéhez nyújt hasznos tanácsokat és folyamatleírásokat.

A szoftverek manapság a legegyszerűbb konyhai gépektől a távközlési műholdakig mindenütt jelen vannak az életünkben, éppen ezért kulcsfontosságú, hogy lehetőleg mindig, hiba nélkül működjenek. Csakhogy a tapasztalatok szerint a szoftverek sem tökéletesek: alkalmazáshibák, teljesítmény problémák, vagy éppen kívülről érkező, rosszindulatú támadások bármikor előfordulhatnak. Ugyanakkor nem mindegy, hogy a hibát a szoftver fejlesztésekor 1 óra alatt javítják ki, vagy egy működő és elterjedt alkalmazás esetében akár 50-100 óra is eltelik a probléma azonosításától a megoldásáig.

Az elmúlt 15 év során a HP több ezer, különböző iparágban működő nemzetközi ügyféllel dolgozott együtt szoftverek, alkalmazások tervezésén, fejlesztésén és kibocsátásán. Az itt szerzett tapasztalatokat felhasználva a HP létrehozott egy Minőségi modellt, amely a fejlesztések kijelölésétől kezdve a végrehajtáson és tesztelésen keresztül a végfelhasználói bevezetésig segít az alkalmazások teljes életciklusának menedzselésében.

"A HP módszere olyan keretet biztosít, amely segíti az együttműködést a felhasználók és az informatikusok között. A felhasználók könnyebben és egyértelműbben tudják leírni azt, hogy az alkalmazásnak milyen feladatokat kell teljesítenie, így a fejlesztőknek is egyszerűbb a dolguk." - mondja Andreas Golze, a könyv egyik szerzője a magyarországi bemutató kapcsán.

A könyv egyszerűen követhető és kivitelezhető koncepciókat mutat be közérthető nyelven, így nem csupán a gyakorló informatikusok, hanem a CIO-k és projektmenedzserek is hasznosnak találhatják majd, hiszen a bemutatott módszerek és keretek nem csupán az informatikában, hanem a minőségbiztosítás területén, annak fejlesztésekor is segítséget nyújtanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pixx #1
    Hogy is van a 90 napos aksi garancia?
    A HP laptopom aksija 4 hónap után berágott, és nem akarták kicserélni, mert arra csak 90 napig van gari. Felhívtam a fogyasztóvédelmet, akik közölték, hogy ez nem legális...kötelező minden darabra a minimum 1 éves gari. Miután így bekérdeztem a telefonon, nagy csend volt. Majd 2 perc múlva elküldtek egy címre, ahol szó nélkül kicserélték...
    Van még mit tanulni, mert csak addig vagy jó, míg megveszed a terméket, ha hibás utána le vagy szarva :)