MTI

Hugo Chávez twitterezni fog

A hosszú, kimerítő beszédeiről elhíresült Hugo Chávez venezuelai elnök bejelentette, hogy belép a Twitter mikroblog-szolgáltatás alkalmazói közé, ami bizonyára alaposan próbára teszi majd tömör fogalmazási készségét - jelentette a brit The Daily Telegraph hírportálja.

Chávez, aki vasárnaponként többórás rádió- és televíziós műsorban üzen nemzetének, a Twitteren kénytelen lesz 140 karakterben összefoglalni mondanivalóját. Elhatározása mindenesetre arra utal, hogy taktikát váltott az internethez és a közösségi oldalakhoz való viszonyulásában. A venezuelai vezető januárban még "terrorizmusnak" titulálta a rendszere ellen megfogalmazott internetes, Twitter- és SMS-üzeneteket.

A jelek szerint a comandante most rászánta magát, hogy saját céljaira használja fel a közösségi oldalt. "Chávez parancsnoknak hamarosan saját azonosítója lesz a Twitteren, hogy az interneten is támadást indíthasson - jelentette ki Diosdado Cabello, a venezuelai állami telekommunikációs vállalat igazgatója. - Biztos vagyok benne, hogy a követők számát tekintve rekordot dönt majd". A venezuelai elnök csupán egy azok közül az állami vezetők közül, akik alkalmazni kezdték a Twittert. Barack Obama amerikai elnöknek már 3,8 millió követője van a mikroblogon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!