Berta Sándor

Egy bejegyzés több közösségi portálon

Az egyszerre több közösségi oldalt látogatók számára nyújthat hatékony segítséget a Ping.fm, amellyel egy kattintással akár 45 webes platformra is elküldhetjük ugyanazt a bejegyzést.

Gyakran előfordul, hogy valaki nem csak a Facebook vagy a MySpace regisztrált tagja, hanem rendszeresen felkeresi a Twittert is. Egyes felhasználóknak komoly problémát jelent, hogy ha meg szeretnék osztani a velük történt eseményekkel kapcsolatos információkat, akkor a szöveget mindig újra és újra be kell írniuk a különböző közösségi portálokon lévő ismerőseiknek. Erre a problémára nyújt megoldást a Ping.fm, amely 45 webes platform esetében összesen 100 különböző bejegyzési lehetőséget biztosít. Utóbbiak között megtalálhatók az e-mail, a böngésző-kiegészítők, az SMS, az MMS, az azonnali üzenetküldő szolgáltatások és az iGoogle Gadget. Emellett élő videóüzenetek továbbítására is lehetőség van a Skype vagy a Seesmic segítségével.

A támogatott 45 platform között van a Twitter, a Facebook, a MySpace, a LinkedIn, az Identi.ca, a Frindfeed, a Flickr, a Yahoo, a Blogger, a Wordpress, a Tumblr és a Posterous, ugyanakkor a Ping.fm nem támogatja például a Xinget. A felhasználóknak csupán annyi a dolguk, hogy regisztrálják maguk a Ping.fm rendszerébe és meghatározzák, hogy az üzeneteik melyik közösségi oldalakra jussanak majd el. Mindenki különböző csoportokat is létrehozhat és megadhatja, hogy mely üzeneteit melyik csoport tagjai kapják meg.


Természetesen semmi garancia sincsen arra, hogy a továbbított üzeneteket valóban minden ismerős meg fogja kapni. Ez nem a program hibája, hanem sokkal inkább a többi platform megbízhatatlanságának köszönhető. A Tumblr esetében például a megoldás több alkalommal sem működött. Vannak más apróságok is: célszerű inkább elkerülni az ékezetes betűk használatát, mert azokat nem minden közösségi oldal rendszere támogatja és szintén nem vehető biztosra, hogy minden elküldött kép rendben megérkezik a címzetthez. Ennek ellenére a Ping.fm egy érdekes és hasznos szolgáltatás.

A cég tulajdonosa január óta a Seesmic, amely folyamatosan fejleszti a szolgáltatást és az ahhoz kapcsolódó alkalmazást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mad mind #4
    Van egy még egyszerűbb, nem jelentkezel 20 oldalra, esetleg élőben találkozol a barátokkal.
  • lpmaskmancick #3
    Legegyszerűbben megoldás ehelyett: beírni jegyzettömbbe a szöveget és Ctrl+c és Ctrl+V azokra az oldalakra ahova küldeni akarod, és ezzel megspóroltál egy csomó írogatást. :D
  • teddybear #2
    És nem mellesleg megkönnyíti a spammerek, bérposztolók életét.
  • Tetsuo #1
    OMG A mai tinedzserek mibe' vannak!?