Berta Sándor

Nemzetközi piacokon terjeszkedne az Indiegogo

Egy plusz finanszírozási körnek köszönhetően 40 millió dolláros tőkéhez jutott a közösségi támogatást megvalósító platform. A befektetők között van az Institutional Venture Partners és a Kleiner Perkins Caufield & Byers.

A cég a plusz pénzt nemzetközi hálózata kiépítéséhez és az új fejlesztésekhez használná fel, emellett új munkatársakat vesznek fel és javítanak a szolgáltatáson. Az utóbbi kapcsán előtérbe kerül majd, hogy a mobil készülékek tulajdonosai hatékonyabban használhassák az oldalt és a jelenleginél jobban személyre szabhassák azt. A finanszírozási kört az Institutional Venture Partners (IVP) és a Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB) vezette, de további összegek érkeztek a korábbi befektetőktől (Insight Venture Partners, MHS Capital, Metamorphic Ventures, ff Venture Capital) is.

Slava Rubin, az Indiegogo alapító-vezérigazgatója közölte: az IVP és a KPCB támogatásának köszönhetően most gyorsan fontos lépésekre kerülhet sor és ezáltal az emberek számára világszerte lehetővé tehetik a szívükhöz közel álló projektek finanszírozását. John Doerr, a KPCB illetékese azt emelte ki, hogy a platform központi szerepet játszik a világgazdaság átalakításában, míg Jules Maltz, az IVP képviselője rugalmas és nyitott finanszírozási modellje miatt a crowdfunding-oldalak közötti Android-rendszernek nevezte a szolgáltatást.

Az Indiegogo keretében eddig közel 190 országból több mint 190 000 kampányra került sor. A támogatott pénznemek között van az amerikai, a kanadai és az ausztrál dollár, a brit font és az euró, míg a támogatott nyelvek között az angol, a német, a francia és a spanyol. A vállalatnak közel 90 alkalmazottja és három kirendeltsége (San Francisco, Los Angeles, New York) van. Legnagyobb vetélytársa a Kickstarter.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoli007 #1
    Miért nem csináltak egy Kickstarter projectet rá? :DDDDd