MTI

Titkos repülőtér-biztonsági dokumentum került a netre

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) tévedésből nyilvánosan hozzáférhetővé tett az interneten egy olyan dokumentumot, amely titkos adatokat tartalmaz az amerikai repülőtéri utasellenőrzési rendszerről - jelentette szerdán a The Washington Post.

A kezelési utasítás, amely tavasszal jelent meg egy szövetségi beszerzési honlapon, röntgengépek, robbanóanyag-érzékelők és egyéb csomagvizsgáló berendezések műszaki adatait tartalmazza. A hivatalnak a lap által megkérdezett tisztségviselői megerősítették, hogy történt ilyen gondatlanság a TSA-nál. A hivatal egyes volt tisztségviselői és kongresszusi tagok elmondták, hogy a dokumentum egy olyan rendszert ír le, amelyet az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadások és néhány későbbi biztonsági incidens hatására vezettek be.

A dokumentum nyilvánossá válása miatt "megnőtt annak a veszélye, hogy terroristák ki tudják játszani a biztonsági rendszert" - mondta a lapnak nyilatkozva Stewart A. Baker, a belbiztonsági minisztérium volt államtitkár-helyettese. A 93 oldalas dokumentumban képek láthatók azokról az úti okmányokról, amelyeket kongresszusi képviselők, CIA-alkalmazottak, légi marsallok használnak, és leírás található benne arról is, milyen körülmények között, milyen lőfegyverek birtoklása engedélyezett az ellenőrzőpontok után.

A The Washington Post idézett egy másik volt belbiztonsági tisztségviselőt is, aki szerint a kézikönyv kikerülése az internetre inkább egy PR-baklövés, mintsem biztonságkockázati tényező, mert a TSA kézikönyveit általában széles körben használja a légiforgalmi személyzet. A TSA közölte, hogy az ügyben belső vizsgálat folyik. "A TSA többszintű biztonsági rendszert tart fenn, és a felmerülő új kockázatok ismeretében folyamatosan felülvizsgálja azt" - olvasható a hivatal közleményében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Agamemnon69 #6
    Csak egy újabb indok, hogy még több pénzt kérhessenek erre a célra...
  • Alveus #5
    Légi marslakót olvastam marsall helyet, tuti érdekesebb lett volna úgy
  • vaddiszno #4
    rendszer lecserelesi vagy felujitasi uzlet...valahogy kell menjen a biznisz
  • Garrett27 #3
    Most viccen kívül, ilyen anyagok tévedésből nem szoktak a netre kerülni - akármennyire is próbálják megetetni a népet.. kíváncsi vónék milyen üzlet köttetett meg megint.
  • JoinR #2
    Ott van a kezükben...
  • BB7 #1
    Na ebből tényleg baj lesz, ha terroristák kezébe kerül! :D