Gyurkity Péter

Megújítja a videómegosztóját a MySpace

A közösségi oldal tulajdonosa szerint sokkal jobban ki tudják használni a videókban rejlő lehetőségeket egy újravarázsolt oldallal - filmek és televíziós sorozatok érkezhetnek a portálra.

Rupert Murdoch, a News Corp. első emberének terveiről - nem véletlenül - éppen az a Cnet számolt be elsőként, amely szintén a médiabirodalom tagja. A tervekhez állítólag közel álló, azok részleteit ismerő források szerint Murdoch közvetlenül a legnagyobbak ellen fejlesztené saját megoldását, amely egyrészt a közösségi oldal felhasználói bázisára, másrészt pedig a tengerentúlon nagyon sikeres Hulu tapasztalatára építene.

Érdemes megjegyezni, hogy a Huluban szintén nagy részesedést birtokol Murdoch cége, így nem is okozna problémát az ott szerzett tapasztalatok átvétele, azok hasznosítása. A MySpace Video oldala jelenlegi formájában még a Cnet cikkének szerzője szerint is egy szemétdombra hasonlít, ahol nem könnyű ráakadni a keresett tartalmakra, az online hirdetésekben rejlő lehetőségeket pedig szinte lehetetlen kihasználni. Márpedig éppen ez lenne az átalakítás egyik nagy célja, hogy a jövőben sokkal nagyobb bevételre tegyenek szert a többek között éppen a Hulu oldaláról átvett mozis és televíziós tartalmak révén.

Nagy kérdés egyelőre, hogy a tervben helyet kapott-e az előfizetéses rendszer kialakítása, avagy a letöltések megjelenése. Az nemrég kiderült, hogy a Hulu vezetői ugyanezen a gondolattal játszadoznak, ám döntés még ott sem született, a MySpace Video illetékesei pedig nyilván szintén kitértek erre a lehetőségre. Abban sokan látnak logikát, hogy a közösségi oldalon megjelenjen a Hulu digitális kirakata, hogy a felhasználók anélkül tekinthessenek bele az ott kínált tartalmakba, hogy a másik portálra kelljen ellátogatniuk.

A MySpace nyilván többre vágyik ennél - meglátjuk mire mennek a YouTube és társai által uralt videós szegmensben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • B0nFire #1
    Semmire. Az egész MySpace - nem csak a videomegosztója - úgy ahogy a cikk is írja: egy szemétdomb.