Berta Sándor

Egymilliárd tagot gyűjtene a Facebook

Mark Zuckerberg a Forbes magazin szerint a világ legújabb milliárdosa. A Facebook alapítóját a siker új határok áttörésére sarkallja.

Azt hihetné az ember, hogy Mark Zuckerberg friss milliárdosként kissé megpihen, élvezi az életet és egy darabig nem dolgozik. Nos, ehelyett a Facebook alapítója gőzerővel veti bele magát a cég ügyeinek intézésébe és máris új célokat tűzött ki maga és a kollégái elé. A fiatal szakembert sokan már az új Bill Gates-ként emlegetik, ő azonban nem igazán foglalkozik ezekkel a megjegyzésekkel és összehasonlításokkal.

A Stern magazinnak adott exkluzív interjújában inkább a terveiről beszélt, amelyek meglehetősen ambíciózusak. "Biztos vagyok benne, hogy a jövőben az online szociális hálózatok jelentősége tovább nő majd. Ezek a rendszerek már napjainkban is megváltoztatják a társadalmat. Az emberek információs áradattal találják szembe magukat és szükségük van tájékozódási segítségre. Ezt a feladatot átvehetik a szociális portálokon lévő barátaik. A jövőben bárki barátkozhat majd a hasonló gondolkodó felhasználókkal a világ minden tájáról, anélkül, hogy esténként meg kellene velük inni egy üveg sört" - közölte a 25 éves Zuckerberg.

"Amennyiben sikerül nekünk biztosítani, hogy a látogatóink továbbra is sokféle módon és biztonságosan kommunikálhassanak egymással, akkor még több embert szólíthatunk meg, érhetünk el. A felhasználók globális hálózatba kötése még nem zárult le. A célunk az, hogy elérjük az egymilliárd tagos álomhatárt" - tette hozzá a fiatalember. A Facebook jelenleg a világ negyedik legnagyobb internetes oldala. Nem véletlenül büszke az eddig elért eredményeire Zuckerberg. Emellett annak is örül, hogy egyre többen használják az oldalt politikai eszközként. Jó példák voltak erre a legutóbbi iráni események.

"Ez is azt mutatta, hogy az olyan hálózatok, mint a Facebook, a demokrácia bástyái lehetnek olyan országokban is, ahol nehezek a kormányzati viszonyok. A jövőben az lesz a legfontosabb, hogy a vállalatok meggyőzzék arról a felhasználókat, hogy ajánlják az ő termékeiket a rokonaiknak, ismerőseiknek. Egy barát személyes ajánlásánál semmi sem jelent nagyobb vásárlási ösztönzőerőt" - szögezte le Zuckerberg. Az ifjú milliárdos szerint bármennyire hasznosak is a Facebook és a közösségi portálok, a barátokkal való valódi találkozásokat semmi sem tudja helyettesíteni.

A világ legnagyobb közösségi oldala könnyen a tőzsdén landolhat, idén Zuckerberg és kollégái 70 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak. A sikertörténet nem véletlenül ihlette meg David Fincher amerikai rendezőt, aki filmet forgatna a Facebook-jelenségről. A Facebook felhasználóinak száma idén júliusban elérte a 250 milliót és a cég emiatt kénytelen 50 százalékkal növelni a dolgozói létszámát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #17
    Gyakorlatilag egyetértek veled, 1 apró kiegészítést tennék:
    azért az internet úgy általában, és a social site-ok bár méginkább a chatprogramok nagyok jól jönnek ha olyan ismerősről van szó, aki távol lakik. Azzal nem tudsz leugrani a kocsmába, és attól, hogy nem személyes, még lehet jó a társalgás.
    Egyébiránt meg elmondtál mindent...
  • Gaben36 #16
    egyetrtek Kingfisher. En a facebookot nem probaltam, nem is fogom. Myvipre kaptam egyszer meghivot gondoltam kiprobalom, de egy het utan toroltem magam. nekem atlatlhatatlan az egesz. Iwiw fikazast szinten nem ertem, a felulet holt egyszeru, nekem a sebesseggel sem volt nagyon bajom. En azt hasznalom ismeros gyujtesre. Aki nincs fennt nincs fennt. Bar latom nagyon sokan mashogy velekednek pl az iwiwrol, nekem megfelel. Egy ilyen oldal boven eleg hasznalatra.
  • Kingfisher #15
    Én meguntam, hogy hetente akarja valamelyik ismerősöm megtudni, hogy milyen zöldség, gyümölcs, rajzfilmfigura, szuperhős, stb. vagyok. Folyamatosan spammelnek értelmetlen kérésekkel, keresőjén kiigazodni nem tudtam, és persze az isemrőseim igen kis %-a használja. IWIW-en már összeszedtem mindenkit, letisztult felület, minden sallang nélkül. Ha nem akarok alkalmazásokat használni, akkor nem zavarnak azok se be, szóval számomra érthetetlen a facebook körüli hype és az IWIW fikázás.
  • Gaben36 #14
    1milliard facebookos? nem normalis az urge. Mint az elottem szolo is mondja sokan meg csak villany kortet sem lattak izzani, nem hogy egybol feszbook viritson a monitoron. A csavo nem jot akar a milliard embernek csak szeretne meg nagyobb alapot a globalizaltsagtol csopogo cegenek, mivel piacgazdasag van. Hulye az az elado aki jot akar a vevonek, az elso helyen mindig is a profit fog szerepelni. A monitor elotti szocialis elet felveteset meg egyenesen abszurdnak tartom. Szerintem akkor orulne a csavo ha mindenki le lenne kotozve a szekebe es nem nezhetne mast a neten csak feszbookot. En inkabb lemegyek a kocsmaba es beszelgetek a haverjaimmal egy sor mellett, mint hogy a monitor elott tegyem "ugyanezt". Ossze sem hasonlithato a ketto. Engem inkabb elriaszt a sok user nem hogy vonz.
    Tipikus, csakis a cege erdekeit szem elott tarto nyilatkozat. Szanalmas.
    Persze az o helyeben lehet hogy en is ezt nyilatkoztam volna. De mivel nem vagzok facebook tulaj a velemenyem a fenti.
    Elnezest a angol bill-ert.
  • Justil #13
    Jó hát én kb 2 éve töröltem a regemet az iwiwről, azóta párszor csajom accountjával beléptem, szóval nem tudom, biztos sokat fejlődött, nekem igazából a "felhozatallal" van bajom. Biztos sok a gyökér a facebookon is, de ami itthon folyik az már durva. Más kérdés, persze, hogy magát a site-ot technikailag ez nem jellemzi.
  • Athlon64 #12
    Az iwiw-vel egyedül a sebesség tud probléma lenni, mert a kiszolgáló szerver olykor nincs a helyzet magaslatán.
  • Athlon64 #11
    Már miért lenne jobb az iwiw-nél a Facebook? A kezelőfelülete és az átláthatósága is sokkal jobb az iwiw-nek.
    Aztán még a szolgáltatásokban is többet nyújt.
  • 5c0rp330n #10
    lool?
    #:lol?
  • Justil #9
    hát az iwiwet meg a myvipet említeni is kár...
  • szily3 #8
    Hát igen, a fészbúknak ambíciózus tervei vannak... De most komolyan, csak én hányok ettől a zsidó hányadéktól??? A fészbúk akar lenni az internet új nagytestvére, és engem kibaszottul zavar, hogy mindenkiről mindent tudni akar! Az internetnek anonimnak kell maradnia, de semmiképp sem lehet azt, hogy egyetlen szolgáltató 1.000.000.000 (!) ember adatait ismerje. Azonkívül internetezési szokásait, barátait, érdeklődési körét, stb... Aki interneten akar "közösségi" életet élni, az szerintem vagy plázapicsa vagy hülye _ _ Én jól érzem magam a kis fórumokon, ahol nincsenek egymilliárdan, és nem ellenőriznek percnyi pontossággal, mégis megtalálom azokat az embereket (vagy típusokat), akiket szeretnék!