Berta Sándor

Nem blokkolja tovább a Skype-ot a Telefónica O2

A Telefónica O2 németországi leányvállalata szabaddá tette a hálózatát a VoIP-szolgáltatások számára. A jövőben az O2 minden jelenlegi és jövőbeni ügyfele szabadon használhat Skype-ot vagy más internetes telefonprogramot. Sőt, a konszern még külön mobil internetes csomagokat is ajánl az előfizetőinek.

A havi 10 euróba kerülő Internet-Pack-M 200 megabájtos adatforgalmat biztosít, HSDPA sebesség mellett. A forgalomkorlát elérése után azonban a sebesség lecsökken. Az Internet-Pack-L már 25 eurót kóstál, ugyanakkor teljes HSDPA sebesség mellett öt gigabájtos forgalomkorlát van.

"Jelenleg nekünk van az egyik legkorszerűbb és leggyorsabb mobil adathálózatunk Európában és azt akarjuk, hogy ezt az ügyfeleink korlátozások nélkül használhassák ki, függetlenül attól, hogy böngésznek, e-maileznek, azonnali üzenetküldőket alkalmaznak vagy éppen telefonálnak. Azáltal, hogy megnyitjuk a mobil csúcssebességű hálózatunkat a VoIP-szolgáltatások előtt, új szintet érünk el a mobil internet területén" - jelentette ki Lutz Schüler, a Telefónica O2 Germany marketing- és üzleti ügyekért felelős ügyvezetője.

A cég csomagjaival gyakorlatilag Németország teljes lakosságát eléri és a legtöbb régióban HSDPA-, illetve HSUPA-technológiát használ. A döntéssel a Telefónica O2 a konkurenseit, a T-Mobile-t és a Vodafone-t követi. Az intézkedésnek köszönhetően nem csak a Skype, hanem más szolgáltatók (Google Voice, Truphone, Nimbuzz stb.) számára is megnyílik a konszern rendszere. "A Telefónica O2 a következő év végéig 3,5 milliárd eurót fordít a németországi mobil hálózata kiépítésébe és bővítésébe" - közölte Albert Fetsch, a vállalat szóvivője.

Fetsch hozzátette, hogy a hálózat korszerűsítése egyrészt új hardverek üzembe állításával, másrészt szoftverfrissítésekkel valósul meg. A cégnél nem tartanak attól, hogy a VoIP-beszélgetések adatforgalma túlterheli majd az infrastruktúrát. A T-Mobile Németország idén április elején jelezte, hogy a hálózatában blokkolni fogja a Skype-beszélgetéseket. Később a Vodafone is hasonló álláspontot képviselt.

A T-Mobile azonban a nyár elejétől mégis engedélyezte hálózatában a Skype-beszélgetéseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Epikurosz #2
    "Habár fölül a gálya, és alul a víznek árja, azért a víz az úr!"