Gyurkity Péter

Videokonferenciával erősít a Skype 5

A korábbi híreknek megfelelően a Skype új bétaverziója az ötirányú videokonferencia lehetőségét is megnyitja a felhasználók előtt. A cég teljesen visszavonul a Windows Mobile vonalon.

Korábban mi is hírt adtunk a bejelentésről, miszerint a hónap közepén megjelenő új béta már a videokonferenciával is megbirkózik, így nem jelent majd gondot akár négy további résztvevő bevonása az általunk, vagy mások által indított beszélgetésbe. Az ígéretet be is tartották, az immár letölthető új változat a megoldás korai állapotát tárja elénk.

A Skype 5 újításainak listája természetesen nem merül ki ennyiben, a fejlesztők emellett átformálták a hívás ablakát, javították a video snapshots képtár felületét, illetve a böngészőkbe beépülő plugin sebességét, teljesítményét. Az új verzió néhány javítást is magában hordoz, ám sajnos vadonatúj hibák is bekerültek a programba, egészen pontosan 87, amelyek túlnyomó többségére egyelőre nincs megoldás, így várnunk kell a további változatokra. A Beta 1 változtatásainak teljes listája a hivatalos oldalon megtekinthető.

Eközben a Smarthouse oldalán érdekes bejegyzés jelent meg az általában jól értesült WMPoweruser tollából, amely szerint a Skype nem vesz részt a Windows Phone 7 által beindítani hivatott mobil forradalomban. A cég ázsiai-csendes-óceáni részlegének alelnöke a Sydney városában megtartott találkozón bejelentette, hogy nem dolgoznak a program mobil változatán, amely ezen operációs rendszer alatt futna, ehelyett inkább az iPhone OS, valamint az Android platformra koncentrálnak.

Érdekes, hogy nem a Skype az egyetlen cég, amely távol marad a Microsoft új mobil operációs rendszerétől, korábban ugyanis a Mozilla is hasonló bejelentést tett a Firefox kapcsán - nagyon valószínű, hogy az indok is ugyanaz, vagyis a natív kódban történő fejlesztés lehetőségének hiánya.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 5c0rp330n #4
    tudnak, pont azert tettek a talcara alapbol :S
    ezt a faszsagot egyebkent msn-nel lattam eloszor, szoval nem ok talaltak ki..
  • Tetsuo #3
    Hm. A Skype-nal tudnak az uj Windowsrol?
  • 5c0rp330n #2
    az exe kompatibilitasat atallitod vista/xp-re es megjavul :)
  • Polemius #1
    Az, hogy egy beta verzióban bugok vannak, kevésbé zavar, mint amikor feature-ként kitalálták, hogy nem lehet teljesen lecsukni a skype-t. Mindenáron ott akar terpeszkedni a tálcán. Ezért aztán egy downgrade után (sok más felhasználó példáját követve) jól ki is kapcsoltam a frissítést. Hagyjanak békén a hülyeségeikkel.