Gyurkity Péter

Előfizetéssel csábít a Skype

Bár a népszerű program az internetes beszélgetési szolgáltatás által ismert leginkább, a cég nem szeretné elhanyagolni a vezetékes és a mobiltelefonok szegmensét sem, ezúttal itt kínálnak jelentős kedvezményeket.

A Skype évekkel ezelőtt, még 2005-ben bővítette ki ajánlatát a hagyományos vezetékes, valamint a mobiltelefonok hívását mintegy 170 országban lehetővé tévő megoldással, amely szintén saját hálózatára támaszkodik. Eddig itt az úgynevezett "Pay As You Go" opciót kínálták az érdeklődőknek, akik ennek megfelelően az előre átutalt összeggel gazdálkodhattak, ahogy azt a kártyás mobilok esetében megszokhattuk, most azonban előfizetésekkel igyekeznek szélesíteni a felhasználói tábort.

A legnagyobb előny természetesen a percdíjak leszorítása, amely egyes esetekben akár egyetlen eurócent percenként - igaz, cserébe le kell perkálnunk a havidíjat, amely azonban szintén nem jelentős összeg, Magyarország esetében például a vezetékes telefonok korlátlan hívását lehetővé tévő csomag havonta 5,73 euróba kerül, míg a mobiltelefonokat is a körbe bevonó ajánlat 120 perccel csaknem 22 euró. A pontos összeget megtekinthetjük a hivatalos weboldalon, amely rögtön összehasonlítja a fenti összegeket a jól ismert, eddig is használt, Pay As You Go ajánlattal (a hazai hívásoknál ez 2 eurócent percenként a vezetékes telefonok, illetve 20,4 eurócent a mobiltelefonok esetében).

A Skype - ahogy eddig is - természetesen elsősorban a nemzetközi hívások iránti igényekre épít, ám számos esetben a belföldi beszélgetések is jobban megérik, mint a hagyományos szolgáltatók igénybe vétele. Az előfizetések esetében ráadásul lehetőségünk van a kívánt ország, valamint a telefonok kategóriájának kiválasztására, emellett pedig az időtartamot, illetve a beszerezni kívánt percek számát is meghatározhatjuk, még inkább testre szabva az egyes csomagokat.

A fizetési módok nem változtak, továbbra is PayPal, dombornyomott bankkártya, illetve hagyományos átutalás segítségével vehetjük igénybe a szolgáltatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vorpal #6
    Hány éve tart ez már náluk? Amióta a piacon vannak?
  • NullZ3r0 #5
    Mobilra nem korlátlan, annak hívása kb 48 Ft/perc... drágább, mint bármely feltöltőkártyás tarifacsomag, nem tudom, hogy akarnak így versenyezni.
  • narumon #4
    Áh de megnézve az árakat nem érdekes, az itthoni tarifák többszörösére jön ki...
  • narumon #3
    Én nem telejsen értem ez hogy működik. Rajta van a mobilomon a skype. Itt előfizetek akkor nem csak másik skypeot tudok hivni hanem bárkit akinek mobilja van? (Nekem viszont az előfizetésen felül a 3G adatcsomagom pörög csak jól értem?)
  • ujhazi #2
    hát, tényleg durva vicc, jó pár éve megy ez a fajta előfizetéses dolog, a cikk szerzői ennyire nincsenek képben az ujdonságokkal ??!??

    vagy visszafelé megyünk az időben ?

    lehet nemsokára megjelenik a skype.... :-(
  • endrev #1
    Most írnak erről? Én már vagy két éve előfizető vagyok, eleinte EU-s, mostanában csak magyarországi csomaggal. :O