Berta Sándor

Skype-kliens a Nokia okostelefonjaihoz

A finn mobiltelefon-gyártó és a népszerű VoIP-szoftver fejlesztője közösen mutatták be az új kliensprogramot.

A Nokia Symbian okostelefonjait támogató alkalmazásnak köszönhetően a jövőben a felhasználók akár VoIP- vagy WLAN-kapcsolatot is kiépíthetnek az ismerőseikkel. A kliens közvetlenül a Nokia Ovi Store-ból tölthető le teljesen ingyen. "A Symbian lehetővé teszi, hogy az okostelefonok egyre több emberhez jussanak el és hogy olyan szolgáltatások váljanak elérhetővé, mint a Skype. Az Ovi Store-ban naponta 1,5 millió letöltést regisztrálunk és reméljük, hogy az új program hamar népszerű lesz a Symbiant használók körében" - jelentette ki Jo Harlow, a Nokia okostelefonokért felelős alelnöke.


"A Nokia készülékein megjelenő Skype-nak köszönhetően több mint 200 millió okostelefon-tulajdonos használhatja a világszerte népszerű Skype-funkciókat" - nyilatkozta Russ Shaw, a Skype mobil üzletágának vezérigazgatója. "A Skype az internetes kommunikáció királya, míg a Symbian a legjelentősebb okostelefon-platform. Ez egy ütős páros. A Symbian globális elérhetőségének köszönhetően a Skype több száz millió Symbian-használó valós idejű kommunikációs platformjává válhat" - kommentálta a bejelentést Larry Berkin, a Global Alliances, a GM USA és a Symbian Foundation vezetője.

A szoftver megmutatja, hogy melyik Skype-ismerős érhető el éppen és kik hívhatók fel, vagy kiknek küldhető SMS. A program emellett megkönnyíti az okostelefonok címjegyzékéből az adatok importálását és a digitális fotók, a videók, valamint más fájlok csereberéjét. Az új program a következő huszonhárom Nokia okostelefonnal kompatibilis: Nokia N97, Nokia N97 mini, Nokia X6, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5530, Nokia E72, Nokia E71, Nokia E90, Nokia E63, Nokia E66, Nokia E51, Nokia N96, Nokia N95, Nokia N95 8Gb, Nokia N85, Nokia N82, Nokia N81, Nokia N81 8 Gb, Nokia N79, Nokia N78, Nokia 6220 classic, Nokia 6210 Navigator, Nokia 5320.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Commandante #6
    Na végre. Az én nokiámon pl egyik kliens (Nimbuzz, Fring, Skype) sem müködött rendesen.
  • Quantizs #5
    Ami azt illeti, a Skype integrálva van a Symbianba alapból.
    Névjegyzékben -> Internettelefon paraméternél kell megadni a partner skype felhasználói nevét, és mehetne is, ha a szolgáltatok nem tiltanák le ezt a beépített funkciót.
    Viszont ez nem nagy gond, mert ott van erre a Fring, Nimbuzz ..., és ezek lehet hogy kényelmesebben használhatóbbak is mint az eredeti.
  • Lame #4
    HAHAO! VIDEOTELEFONALAS!!!!
    Az megis hol van mar?
    Eddig is volt skype kliens amit le lehetett tolteni a skype oldalarol. Semmi uj donsag nincs ebben.
  • Mr.Grent #3
    Nem is olyan rossz ez hogy végre engedték erre a platformra is. Én spec a kombinált cuccoktól mint nimbuz meg fring mindig hánytam, igaz mert csak skype kontaktjaim vannak. Na meg az átvitelük skype területén elég silány volt.
  • madafakk #2
    attól még hogy új program, nem újdonság a szolgáltatásiat tekintve.
  • uniu #1
    Eddig is voltak ilyen progik, pl a Fring.