MTI

Francia SMS-lottó Afrika megsegítésére

SMS-es lottó bevezetését javasolja egy szerencsejátékokkal foglalkozó francia cég, hogy a bevétel egy részéből humanitárius célkitűzéseket finanszíroznának Afrikában.

Christophe Caye, a 2007-ben alapított Ludwin Group egyik alapítója elmondta, hogy a szolidaritás jegyében működtetendő játék jól illeszkedik Alain Joyandet francia együttműködési államtitkár javaslatába. Joyandet tíz napja beszélt arról, hogy Franciaország különleges játék - internetes lottó vagy bingó - létrehozását tanulmányozza Afrika megsegítésére, amely kiegészítené a francia állami fejlesztési támogatásokat.

Christophe Caye szerint a SMS-es lottó (amelynek egységára 50 eurócent, azaz 134 forint lenne a hagyományos lottószelvény 2 eurós árával szemben) nyertesei hetente 15-20 ezer eurót nyerhetnék készpénzben, illetve természetbeni ajándékokat (mobiltelefont, iPod-ot, MP3 lejátszót) a szponzorok jóvoltából. Az SMS-es lottó projektje már kész, és az év végén elindíthatnák, a francia online szerencsejáték-piac 2010 első negyedévében várható hivatalos megnyitása előtt, amelyhez még a vonatkozó törvényt el kell fogadni és a szükséges rendeleteket ki kell hirdetni.

Caye szerint a játékban részt vevő SMS-ekből évente több tízezer euróval lehetne finanszírozni meghatározott célkitűzéseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!