HENT hírlevél

Mozilátogatókat céloz az új brit kalózkodás elleni kampány

A brit Filmforgalmazók Szövetségének (Film Distributors Association, FDA) legújabb kampánya a mozilátogatók segítségét kéri a kalózkodás elleni harchoz.

Az FDA által indított kampányban egy háromrészes, rövid hirdetésekből álló sorozattal próbálják felhívni a mozilátogatók figyelmét a kalózkodás veszélyeire. A reklámokban három ismert brit színész Martin Freeman, Jaime Winstone és Matthew Horne főszereplésével próbálják a fiatalok számára is világossá tenni, hogy mennyire káros és veszélyes tevékenység a filmkalózkodás.

A reklámsorozatot azután indították el, hogy a Digital Britain jelentése nem tartalmazott megoldási javaslatokat, intézkedéseket a kézi kamerás felvételek visszaszorítására. A Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association) szerint a filmek első, illegálisan közzétett változatainak 90 százalékát a kézi kamerás felvételek teszik ki. A jogszabályok ugyan engedélyezik a mozik vezetőinek, hogy kivezessék az illegális felvételt készítőket a filmszínházakból, azonban nem jogosítja fel őket arra, hogy lefoglalják az elkészült felvételeket.

Lord Puttnam, az FDA elnöke elmondta, hogy "ezek az üzenetek egy átfogó kezdeményezés részei, amelyek azt a célt szolgálják, hogy csökkentsék a filmlopásból származó károk hatását". Tim Richards, a Vue mozihálózat vezérigazgatója hozzátette, hogy "teljes mértékben támogatjuk az FDA új, kalózkodás elleni akcióját. Mindig is azon az állásponton voltunk, hogy a kalózok elleni sikeres harchoz egyszerre van szükség felvilágosításra és a kalózkodás elleni hatékony jogszabályok meghozatalára".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #2
    Ha már feljött a téma

    Itt lehet megnézni stream formában angolul:
    http://www.ilovextra.com/

    Itt pedig a letöltés és a magyar felirat:
    http://www.stealthisfilm.com/Part2/
  • Wizek #1
    Keressen rá akit érdekel, miért szabad kalózkodni: "Steal This Film 2"