Napi Online

Felvásárolják a The Pirate Bayt

A svéd Global Gaming Factory X AB szoftvergyártó megvásárolja a The Pirate Bay ingyenes fájlmegosztó weboldalt - jelentette be a vevő nevében Hans Pandeya vezérigazgató.

A Global Gaming Factory 60 millió svéd koronát (7,7 millió dollár) fizet a világ egyik legnagyobb, 22 millió felhasználóval rendelkező torrent oldalért, amelynek alapítóit áprilisban ítélték egy év börtönre és mintegy 3,6 millió dollárnyi kár megfizetésére a szerzői jogvédők által ellenük indított perben. A svéd fellebbviteli bíróság hétfőn utasította el az ügy perújrafelvételét.

A Pirate Bayen nincsenek jogvédett tartalmak, de a vádak szerint lehetővé tette ilyenek letöltését. Az ügyben számos zene-, illetve filmipari társaság, köztük a Warner Bros, a Universal és az EMI követelt kártérítést, több mint 100 millió korona értékben. A vevőként színre lépő szoftvercég most közölte, meg fogja találni a módját annak, hogy kompenzálja a jogdíjtulajdonosokat a letöltött anyagokért. Hans Pandeya azt is bejelentette, hogy olyan modellt dolgoznak ki, amelyben a tartalomszolgáltatók és a jogdíjtulajdonosok pénzhez jutnak a letöltött anyagok után.

A fájlmegosztó oldal körüli hercehurca nyomán Svédországban a a fájlcsere legalizálásáért küzdő Svéd Kalózpárt is indult az európai parlamenti választásokon és meg is szerezte a szavazatok több mint 7 százalékát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #10
    Kép a cuccról.
  • bakagaijin #9
    Hmm, ahogy elnézem a cég "érdeklődési körét", elég érdekes dolgot lehet belőle kisütni. A háttérben internetcafe-kat és gamercafe-kat üzemeltetnek, és ezt a bődületes elosztott hálózatot használják fel más célokra :). platform for digital distribution of advertising, games and services. Hmm... na ez vajon mi.

    Másrészt, ők nem csak a PirateBay-t vették meg, hanem egy fejlesztőcéget és technológiát vele együtt. Itt a teljes sajtónyilatkozat, angolul.

    Úgy tippre ezt akarják bedobni. On-demand movie és miegyéb, amihez a hátteret a saját elosztott hálózatuk adja. A látogatottságot a portáltól remélik. Szóval nagyon úgy néz ki, hogy elosztott "kölcsönzőt" fognak megvalósítani. De a fizetésről egyelőre nem tudni hogyan akarják megoldani. Reklámcégeknél jól hangozhat, hogy benne van a top100 oldalban, aztán vagy bejön vagy sem. Mindenesetre érdekes menet lesz.
  • zola2000 #8
    De annak a 14713512347154791254379 torrent oldalnak a nagy része a pb trackerét használta, tehát, lehet, hogy a pb tracker bezárása után a kedvenc torrent oldalad is leáll...
  • tar86 #7
    Rengeteg fölösleges pénzük van úgy látszik
  • ernobius #6
    Valóban a reklámok lennének a jobb megoldás, hiszen ha fizetőssé teszik az oldalt, pont a lelkét ölik meg... Elég fura ötlet egy torrentoldalt felvásárolni, főleg a hírhedt perei után... Kíváncsi vagyok, hogy képzelték el, de remélem valami jót tudnak kihozni belőle (mármint a felhasználónak legyen jó, nem csak az üzemeltetőnek...)
  • bermuda3 #5
    hát ha fizetős oldalt csinálnak belőle akkor egészségükre, vigyék csak csődbe :)
    (inkább nyomják tele jó pénzért eladott reklámokkal...)
  • kzoard #4
    viszont ha nem a legpopulárisabb kell? akkor mi van?
    nem egyszer történt olyan, hogy ritkaságnak számító dolgokat sikerült onnan megszerezni, de máshol nyoma sem volt
  • Vantulok #3
    kit érdekel mi lesz a piratebay-jel, privatebay lesz belőle, felvásárolják-e vagy mexűnik, mikor ott van 14713512347154791254379 torrent oldal ???

    mininova.org, torrentz, megatorrent gigatorrentz anyámkínjaféletorrent.hu legmelegebbtorrentek.com vagy tudomisén... gúgül az ember legjobb barátja, beírod, hogy mi kell és kidobja , ennyi.

    minél populárisabb valami annál több releváns találat lesz a googleben és a torrentoldalakon. nem minden torrent oldal van ilyen gyökér európai úniós orrszágban, van amelyik rendes , emberek lakta területen fexik , ahol nem foglalkoznak a nagyfejű és nagyorrű bírókkal és a jogvédőkkel és a többi hasolló pereputtyokkal.
  • Dark Angel 666 #2
    ez valami vicc , már elmúlt április elseje
  • galedki #1
    no, most lehet nyilatkozni. ki vásárolt az anonim elérésükből? müxik még?