MTI

Kalózkodás ellen kampányol a Roses-lemezt lenyúló blogger

Egy év felfüggesztett börtönre és kéthavi házi őrizetre ítélték azt a bloggert, aki tavaly illetéktelenül feltette a netre a Guns N'Roses új albumának egy részét. A Los Angeles-i bíróság arra is kötelezte, hogy vegyen részt egy kalózkodás elleni hirdetés elkészítésében.

Kevin Cogill, aki tavaly elismerte bűnösségét a szerzői jogok megsértésében, bocsánatot kért kedden a bíróság előtt. Azt állította, hogy sohasem akart kárt okozni, sőt az volt a szándéka, hogy cselekedetével reklámozza az együttest, mert a rajongója. A blogger akár letöltendő börtönbüntetést és súlyos pénzbírságot is kaphatott volna, amiért a 17 év szünet után új koronggal jelentkező Guns N'Roses Chinese Democracy címen kiadott új lemezéről a számokat feltöltötte az internetre.

A bíróság egyfelől példát akart statuálni az ilyesfajta kalózkodást "bocsánatos bűnnek" tekintő internetes közösség előtt, másfelől nem akart túllőni a célon. "Nem segít a szerzői jogok tiszteletben tartásáról való felvilágosító munkában, ha túl kemény kézzel mérjük a büntetést" - vélte Cogill ügyvédje, aki arra való hivatkozással kérte a börtönbüntetés felfüggesztését, hogy ügyfele máris alapos leckét kapott, hiszen állását is elvesztette.

A pénzbüntetést ugyan elengedte a bíróság, de kötelezte rá Cogillt, hogy vegyen részt egy illegális letöltések elleni reklámfilmben, és azt is meg kell engednie a hatóságoknak, hogy ellenőrizzék a számítógépeit. Az ügyvéd elmondta: bízik benne, hogy a hirdetés eléri a kívánt célcsoportot. "Cogill az ő nyelvükön beszél" - érvelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!