Gyurkity Péter

MySpace - vége a virágkornak

Az egykor abszolút elsőnek számító, ám az utóbbi időben egyre rosszabbul teljesítő MySpace jelezte, hogy elküldi alkalmazottainak nagy részét, az USA-n kívüli irodák többségére pedig a bezárás vár.

A Reuters beszámolója szerint a cég a napokban jelezte, hogy az amerikai munkaerő leépítése után nemzetközi vonalon is komoly változások várhatók. A cég a múlt héten árulta el, hogy az Egyesült Államokban a teljes munkaerő egyharmadától szabadulnak meg az átszervezés jegyében, most pedig arról érkezett hír, hogy a nemzetközi alkalmazottak kétharmadát küldenék el. A cél a hatékonyság növelése.

A MySpace számára az elsődleges problémát a riválisok előretörése jelenti, miközben saját közösségi oldaluk nem tudta hozni a várt növekedési adatokat. Jellemző, hogy a FaceBook felhasználói tábora globális szinten immár saját bázisuk kétszeresére rúg, ami az idők változását is jelzi. Nagyon úgy tűnik, hogy az utóbbi néhány évben nagyon sikeres MySpace alaposan visszaszorul, így nem folytathatja majd eddigi kellemes életvitelét. Az sem véletlen, hogy az átszervezés mellett döntő cégvezetők eltúlzottnak nevezték a munkaerő méretét, amely nem felel meg a cég igényeinek, illetve a piaci követelményeknek.

Ami a nemzetközi vonalat illeti, itt a 450-ből 300 alkalmazottat küldenek el, a 15 külföldi (az Egyesült Államokon kívül található) irodából pedig többet bezárnak majd. Az átszervezés keretében részletes vizsgálat várható az argentin, a brazil, a kanadai, az indiai, az olasz, a mexikói, az orosz, a svéd, valamint a spanyol iroda esetében, amely alól egyedül a külső partner által működtetett kínai, valamint az egy másik partnerrel közösen fenntartott japán részleg mentesülhet. Ehelyett mindössze 3 régiós iroda veszi át a korábbiak munkáját, ezek pedig Londonban, Berlinben, illetve Sydneyben működnek majd.

A MySpace nem kommentálta a hírt, ám az biztos, hogy szükség van a megújulásra a cég háza táján, már csak azért is, mert jövőre lejár a Google-lal kötött hirdetési szerződés, amely évente 300 millió dollárt hozott a konyhára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #17
    iwiwről úgy 1 éve töröltettem magam, azóta se bántam meg. az 1 dolog, hogy szar, de engem az baszott fel, hogy mennyi hülye idióta van fent, és, hogy valamiféle szűrésnek még a nyomát sem lehet érezni rajta.
  • Justil #16
    hát nemtom bakker, a saját profilomra én se pakolgatnék ki animált gifeket, de tény, hogy engem sem zavar,ha máshol látom...
  • Sir Ny #15
    "Harmadrészt kit zavar az animált gif????"

    katt
  • SCaine #14

    Kit érdekel hogy 8 fless van benne, egyrészt te és a hozzád hasollók más cikkekben büszkén veritek a melleteket a 10 gigaherces 8 magos procitokra száz giga ram mellett, meg hogy azon milyen rohatt gördülékenyen fut a Winfos 7 RC változat , és el vagytok ájulva, ha fel merem hozni, hogy a netbook az nem egyszerre 25 youtube videó nézésére való. Másrészt ott a flashblock firefoxra és akkor egyesével tudod bekapcsolgatni az oldalon lévő flesseket.
    Harmadrészt kit zavar az animált gif???? Az internetes böngészők hajnala óta jelen van, gyakorlatilag 0 processzoridőt vesz el a megjelenítése.

    Az egyéniséggel, átláthatósággal, a jóízléssel és mondanivalóval pedig (nem is kicsit) rendelkezik az Indomagyar által megadott myspace lap, csakúgy mint a többi 200millió myspace oldal egy jelentős hányada.
  • B0nFire #13
    Nem prédikálok én vizet, mert van regem az iwiwen és a MySpace-en is, mindazonáltal nagyon ritkán nézek be bármelyikbe is. Szvsz az ilyen közösségi oldalak nagyon jó ugródeszkák a kezdő internetezőknek. Amikor énhozzám is bekötötték és kaptam egy iwiw-meghívót, jól esett, hogy ismerősökre találhatok. De idővel az ember megtalálja az őt érdeklő témákat, legyen szó akár IT/Tech-ről, akár virágkötészetről, és utána ezek a közösségi oldalak már egyre kevesebbet tudnak nyújtani. Én se utasítottam vissza régebben, ha bejelölt valaki, aki 20 évvel ezelőtt a szomszédom vagy osztálytársam volt, de most az ország másik végében él; viszont nincs is mondanivalónk egymás számára. Mostanában az ilyen bejelöléseket visszautasítom, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy úgysem vagyunk kíváncsiak egymásra. Akkor már inkább azokon a fórumokon, amelyeken azért tanyázik az ember, mert a közös téma hozza össze őket. És ezt egyelőre még a közösségi oldalak klubjai sem tudják felülmúlni.
  • Sir Ny #12
    olyan mint a csokoládé, csak rosszízűbb.
  • roliika #11
    Miaza májszpész?
  • who am I 7 #10
    hát nem tom, nekem csak a myspace jöhet szóba..de tény, h mostanába már kicsit, túl sok szabadságot adtak videó lejátszók meg animációk terén a júzereknek...limitálni kéne max 2 db videó az oldalra, meg csak pár darab kép legyen a fő oldalon amit ki rak...Egyébként egyre több a szélessáv, de azért ez még az átlagos szélessávú kapcsolatoknak is sok lesz már...na mind1, én maradok ott..hátha megjavul :D iwiw túl puritán fapados, fantáziátlan rendőrségi adatbázis... :D

  • B0nFire #9
    Na, erről beszéltem. Még a médiapléjer is úgy van beleapplikálva a profilba, nehogy véletlenül ki lehessen kapcsolni. Van vagy nyolc flash-sel kombinált animált gif, meg videó meg kutyafüle-farka is a felhasználó profilján. Csak éppen az egység, az átláthatóság, a jóízlés meg a mondanivaló hiányzik belőle.
  • Indomagyar #8
    [b][szin=blue]HTTP://MYSPACE.COM/LEILADOOB