MTI

Az econet.hu eladta az Externetet

Az econet.hu eladta a közvetett tulajdonában álló internet szolgáltató, az Externet Nyrt. 76,83 százalékos üzletrészét, a vételár alapösszege 520 millió forint, amely 45 napon belül teljes egészében rendezésre kerül - közölte az econet.hu a tőzsde honlapján.

A részvényátruházási szerződés értelmében az econet.hu cégcsoport mentesül mintegy 600 millió forint bankhiteltől, mintegy 100 millió forint egyéb hiteltől, valamint az Externet Nyrt. működésével kapcsolatban vállalt háttérgaranciáktól. A vevő az alapösszegen felül további, kiegészítő vételár fizetésére lesz köteles (a 2009. évi mérleg elfogadását követően), amennyiben 2009-ben az Externet bizonyos gazdálkodási mutatói adott feltételeknek megfelelnek. A kiegészítő vételár az Externet 2009. évi, nemzetközi számvitel (IFRS) szerint konszolidált EBITDA (kamat- és adófizetés, és értékcsökkenési leírás előtti) eredményének az 50 százaléka lehet.

Az internetes és távközlési szolgáltatásokat végző Externet Nyrt. 2008-ban 3,165 milliárd forint bevételt és 92,286 millió forint adózott eredményt ért el. Egy évvel korábban a bevétele 1,871 milliárd forint, nyeresége 155,5 millió forint volt. A cég jegyzett tőkéje 316 millió forint volt december végén, szemben az egy évvel korábbi 275 millió forinttal. A saját tőke 431 millió forintról 932 millió forintra változott. A vállalat részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában kereskednek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!