SG.hu

50Mbit/s sebességű PowerDSL az Externettől

Az Externet november elejétől elindította 50Mbit/s letöltési, és 10Mbit/s maximális feltöltési sebességű PowerDSL szolgáltatását üzleti előfizetők számára.

Az 50Mbit/s maximális letöltési, 10 Mbit/s maximális feltöltési sebességű DSL hozzáférést egy speciális routing-technológiával érik el, melynél két VDSL vonalat kapcsolnak össze. Pórffy András, az Externet elnök-vezérigazgatójának közlése szerint a PowerDSL technológia révén nem csupán a sebesség növekszik: a kapcsolat redundanciája is magasabb megbízhatóságot nyújt a hagyományos DSL hozzáférésekhez képest.

Az Externet főleg azoknak az előfizetőknek ajánlja az új internet hozzáférést, akiknek fontos a nagy sávszélességű kapcsolat, nem csak letöltési, de feltöltési irányban is. A PowerDSL alkalmas saját telephelyen üzemeltetett szerver és nagy kapacitású VPN kiszolgálására is, alternatívát kínálva ezzel a nagyságrendekkel drágább bérelt vonalak kiváltására, versenyképes lehet az optikai hozzáféréssel is.

A PowerDSL technológia - jellegéből adódóan - a bérelt vonalakhoz hasonló magas szintű, közel 100% rendelkezésre állást nyújt, hiszen az egyik vonal meghibásodása esetén a kapcsolat a másik összeköttetésen failover üzemmódban továbbra is fennmarad. A szolgáltatás minőségét a szolgáltatói és előfizetői hálózat oldalán egyaránt nagy teljesítményű Cisco útválasztók biztosítják. Az üzleti előfizetők részére elérhető PowerDSL szolgáltatás már havi nettó 35 750 forinttól előfizethető Budapest II., XI., XII. és XXII. kerületeiben, valamint Budakeszi, Budajenő, Telki, Szentendre, Székesfehérvár, Pécs és Debrecen települések bizonyos részein, a telefonközponthoz közeli végpontokon.

Az új PowerDSL ún. VDSL hálózatra épül, mely a ma elterjedt ADSL technológiák új generációs, továbbfejlesztett változata, melynek révén a hagyományos réz telefonhálózaton nagyságrendekkel magasabb sávszélesség érhető el az előfizetői oldalon. A VDSL végpontokon az internet hozzáférés mellett HD-minőségű IP televízió, és VoIP telefonszolgáltatás is nyújtható párhuzamosan, ugyanazon a telefonvonalon. Az üzleti PowerDSL bevezetésével egyidejűleg mintegy százezer magyarországi háztartásban, lakossági előfizetők számára is elérhetővé vált a maximum 25Mbit/s letöltési sebességre képes VDSL szolgáltatás az Externetnél, már havi bruttó 9780 forinttól, 1 éves hűségnyilatkozat vállalásával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hiba #10
    ez most miez, a vdsl vmi uj gubanc?
    ugyanis anno mindenkit beetettek a 16meg hasonlo mbites ADSL vonalakkal, a valosag meg az hogy atlagosan 5-6mbit a max azt jónapot (nekunk is 16-os volt, kimertek max 9et ment, de stabialn csak 6-ot...) ugyhogy mondtuk is hogy akkor jónapot...
    adsl vdsl ?
    technologia vagy marketing?
  • bertino #9
    jól tette, mert amíg nem vezetik végig az optikát az egész hálón, addig egy rakás szartalicska marad az egész technológia.
  • bertino #8
    de tud, csak előbb tájékozódnod kellene az ilyen önlejáratós kijelentések helyett.

    egyébként kb. 500 méteres távolságon érhető el 25 mbit körüli sebesség, ha a helységig vezető kábel sincs 20x összekötve, 6x megszakadva, stb.
  • toyotakacsa #7
    "max. 4 Mbit volt a letöltés "
    ha ADSL-re váltott, akkor kizárt dolog, hogy más szolgáltatónál gyorsabbat kapott. (A T-home állítja be mindenkinek a netjét, ha ők nem tudtak 4-nél többet adni, akkor más szolgáltató sem, mivel csak bérlik a T-től a vonalat)

    Ha kábelre tudott váltani, akkor meg szerencséje van hogy olyan helyen lakik. Nekem pl. sajnos nincs választási lehetőségem.
  • Csaba42 #6
    T-Home helyett inkább T-LOL: havernak tőlük volt netje, és hiába fizetett 8 Mbitért, max. 4 Mbit volt a letöltési sávszél (feltöltés valahol 128 kbit környékén). Most már váltott. :)
  • toyotakacsa #5
    "max 5-öt tud. "
    Annyit a sima 8megás ADSL-em is tud.

    Csak gondolom a központtól való távolsággal sépen csökken az elérhető sebesség, mint bármelyik más hasonló technológia esetén.
    Ráadásul: "A VDSL szolgáltatások az alábbi településeken érhető el: Budapesten II., XI., XII., XXII. kerület, Budakeszi, Budajenő, Telki, Szentendre, Székesfehérvár, Pécs, Debrecen."
    De gondolom ezeknek is csak a szerencsésebb kerületeikben.
  • IMYke2.0.0.0 #4
    Felejtsd al 25-öt... max 5-öt tud.
  • Sanyix #3
    csak leszarják ha rendelsz tőlük valamit...
  • toyotakacsa01 #2
    Nekem elég lenne...
    Egyszerű földi halandóknak is kínálnak gyors netet:
    https://www.externet.hu/internetotthon/adsl/csomagok/index.php
    Otthoni VDSL (max. 25Mbit/s letöltés) 9 990 Ft

    A T-home-nál ugyanaz 9 890 Ft/hó, és azoknak legalább van ingyenesen hívható, és értelmes ügyfélszolgálatuk.
  • Tetsuo #1
    ez most nagy?