Napi Online

Péntektől tőzsdén az Externet

Miután a PSZÁF engedélyt adott a tőzsdei bevezetéshez készített tájékoztató nyilvánosságra hozatalára, minden akadály elhárult az elől, hogy pénteken meginduljon az econet leányvállalatának, az Externet papírjainak nyilvános kereskedése.

A parkettre kerülő 6,32 millió részvénnyel minden bizonnyal 562 forinton indul majd a kereskedés. (Legalábbis ilyen áron számították be azokat akkor, amikor az Externet megvásárolta a Vivanetet, és részben saját részvényekkel fizetett). A fő tulajdonosok közül az Externet 10,48 százalékkal rendelkező menedzsmentje - képünkön a vezérigazgató - és a 76,83 százalékos részesedéssel bíró econet megállapodtak, értékesítenek valamennyit a csomagjukból, hogy ezzel teremtsék meg a papírok közkézhányadát. A folyamatos piaci likviditásról később - a BÉT-en egészen szokatlan módon - egy market-maker, az Equilor gondoskodik majd - mondta el Balázs Csaba, az econet elnöke.

Az 562 forintos árfolyammal számolva az Externet tőzsdei kapitalizációja 3,55 milliárd forint lesz. Ehhez képest az 50 ezer előfizetővel rendelkező internetszolgáltató társaság idén - a tavaly megkezdett akvizíciók hatásait nem teljesen beleszámolva - 4 milliárd forint körüli árbevételt és 400-500 millió forint EBITDA-t érhet el, mintegy 700 millió forintos hitelállomány mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!