Napi Online

Tízezer TVnet ADSL-ügyfél kerül az Externethez

Közel ötven százalékkal emelkedhet az econet-leányvállalat Externet előfizetőinek tábora, miután a cég megállapodott a TVnet Kft. tízezer ügyfelének átvételéről.

Minden bizonnyal kelendőbbé teszi majd a jövő év elejére ígért tőzsdei bevezetés során az Externet papírjait az a bejelentés, mely szerint az econet leányvállalata megállapodást kötött a TVnet Számítástechnikai Kft.-vel annak mintegy tízezer ADSL-előfizetője átvételéről. A tranzakcióval ugyanis közel 50 százalékkal, 30 ezer fölé emelkedik a jelenleg valamivel több mint 20 ezer előfizetővel rendelkező Externet ügyfeleinek tábora.

Az ügyfélszerződések átvételéért maximum 400 millió forintot fizet a társaság, annak pontos összege az Externettel ténylegesen szerződést kötő előfizetők számától függ majd. Az ADSL-előfizetőknek ugyanis új megállapodást kell kötniük az Externettel, ám a korábbi tapasztalatok alapján az ilyen ügyfélátvételek esetén kevesebb mint tízszázalékos a lemorzsolódási arány - tudtuk meg Balázs Csabától, az econet igazgatóságának elnökétől.

Az Externet az április 30-áig kifizetendő vételárat részben saját forrásokból, részben az átvételre kerülő előfizetésekből származó árbevételből és banki forrásokból finanszírozza, utóbbit - amennyiben szükséges - a későbbiekben tőkepiaci eszközökkel szeretné kiváltani. Piaci szakértők szerint az egy ügyfélért fizetett 40 ezer forint nem mondható soknak, s a tőzsdei befektetők is hasonlóan értékelhették az üzletet, a részvények árfolyama ugyanis 2,5 százalékkal emelkedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!