MTI

Twitteren terjedt a földrengés híre

A Twitteren terjedt a vasárnap éjszakai Los Angeles-i földrengés híre: még szinte véget sem ért az ötös erősségűre becsült földmozgás, de a közösségi mikroblogon már százával reagáltak rá a twitterezők.

A Telegraph hétfői online kiadása a rengés után húsz másodperc twitterforgalmából idézve többek között a következő bejegyzéseket közölte: "Túléltem az első földrengésemet?", "Érezte valaki a földrengést San Diegóban?", "Hú, ez egy nagy rengés volt!" "Éppen most rengett a föld itt Kaliforniában!", "Istenem, földrengés! Szerencsére itt mindenki jól van", "Éreztétek ezt a földrengést? Istenem! Ez komoly volt, szuper közel lehetett! Hú!", "Földrengés? Igazi? Hol?", "Milyen vicces, hogy a rengésről írok, miközben még mozog a föld".

"Földrengés Los Angeles-ben? Istenem! San Franciscóban vagyok. A lousianai rokonaim mind fel fognak hívni, hogy jól vagyok-e", "Földrengés, mind meg fogunk halni!!!!", "Az Amerikai Geológiai Kutatóintézet szerint ötös erősségű földrengés sújtotta a Los Angeles-i metró körzetét", "Alig éreztem a rengést, azt hittem apám rázza a székemet!, "Ötös rengés! Megrázta a házat, de semmi rossz", "Most, hogy van Twitter, mindenről tudok, még mielőtt a hírügynökségek megírnák. Milyen klassz!", "Lehet, hogy én okoztam a földrengést, mert kétszer néztem ma a Labyrinth-ot. Ez természetellenes", "Az ötös utáni kisebb rengés 2,5-ös volt", "Emberek, földrengés! Minden rendben", "Szeretem, ha földrengés van. A képernyőm megtelt a twitterezőkkel, akik erről beszélnek. Nagyon gyors útja, hogy tudomást szerezzen az ember egy fontos dologról".

A telegraph.co.uk portál cikke szerint nem is kell jobb bizonyíték rá, hogy a Twitter felülírta a hírek terjedésének korábbi természetét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)